Lieve lezer!

Vandaag de tweede collage (van de familie van vier). Wat is dit leuk om te doen. Zie de blog van gisteren voor de manier waarop Jane Davies dit aanpakt.

Vannacht kreeg ik opeens een ingeving, waarom de collage van gisteren me dwars zat, tenminste de witte balk in het midden.

Opeens bedacht ik me, dat misschien het contrast tussen ‘wit’ en de rest te groot is. Met andere woorden: stel dat je het in ‘grayscale’ zou bekijken, zou het dan niet te contrastrijk zijn. Ik heb het onmiddellijk uitgeprobeerd. Zie voor de resultaten de blog van gisteren (voor de overzichtelijkheid heb ik het daar onderaan geplakt). En inderdaad…

En nu we toch bezig zijn: hier een ‘grayscale’ van die van vandaag. Die oogt wat mij betreft een stuk meer in balans dan die van gisteren.
Heel interessant, dat werken in grijstinten. Wederom geïnspireerd door Jane Davies. Kijk hier voor een blogpost van haar hand over dat onderwerp.

Een fijne dag gewenst!

Simone

Dear reader!

Today the the second collage (in the family of four). This is so much fun to do. See the blog yesterday for the way Jane Davies addresses this.

Tonight I suddenly had an idea, why  yesterdays collage was bothering me, at least the white bar in the middle.

Suddenly it occurred to me that perhaps the contrast between ‘white’ and the rest is too large. In other words, imagine that you’d see it in ‘grayscale’, then it would not be too contrasty. I tried it out immediately. For the results, see the blog yesterday (for the sake of clarity, I stuck it down there). And indeed…

And while we’re at it: here ‘grayscale’ from those of today. That looks for me a lot more balanced than that of yesterday.
Quite interesting, that working in grayscale. Again inspired by Jane Davies. Look here for a blog post of her hand on that subject.

Have a nice day!

Simone

Pin It on Pinterest

Share This