30-dagen-coachingstraject

 

DAGELIJKS CREËREN TEGEN UITSTELLEN EN PERFECTIONISME

Je wilt al langere tijd iets voor elkaar krijgen:

 

 • Een boek schrijven
 • Een eigen bedrijf opzetten
 • Jezelf laten zien door middel van kunst of iets anders heel eigens.
 • Een belangrijke verandering doorvoeren in je leven.
 • Of iets anders dat nog minder duidelijk omlijnd is

 

Maar het komt er niet van

 • Je weet niet precies wat je wilt.
 • Je weet niet wat de eerste stap is.
 • En als je wel weet wat dat is, zet je hem niet.
 • Je eisen zijn onredelijk hoog.
 • Je bent bang voor wat anderen van je zullen denken.
 • Soms werk je hard aan je project, en dan ligt het weer weken stil.

 

Het resultaat van dit alles is:

 • Er komt niets in beweging
 • Je wordt steeds gefrustreerder en ontevredener
 • Je krijgt steeds minder vertrouwen in jezelf
 • En je laat je talent verstoffen en je verlangen ondersneeuwen.

Coaching alleen is dan niet genoeg

Je kunt nu op zoek gaan naar een coach. Die kan je helpen om te ontrafelen wat je precies wilt, je inzicht geven in wat je tegenhoudt, die je steunt om in beweging te komen.

Maar soms is coaching alleen niet genoeg. Want hoe goed je ook te weten komt wat je wilt, en hoeveel inzicht je krijgt in je eigen functioneren: dat hoeft nog niet te betekenen dat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat en de gewenste veranderingen doorvoert.

De werkelijkheid is taai. De energie die je kreeg van het coachingsgesprek verdampt, de baanbrekende inzichten die je opdeed lijken toch opeens niet meer zo helder. En daar zit je dan: nog steeds niet in beweging. Je draait in kringetjes rond. Dit is het moment dat je niet genoeg hebt aan kennis en inzicht. Je moet nu gestaag aan de slag, je onzekerheden in de ogen kijken, kleine stappen zetten tegen uitstelleritis en perfectionisme in.

Het 30-dagen-traject is daarvoor uitermate geschikt. Dit traject biedt zowel intensieve coaching als een stevige structuur die ervoor zorgt dat je dertig dagen lang niet alleen in je hoofd, maar ook in het ‘gewone leven’ dagelijks aan de slag gaat om je project te verwezenlijken.

Hoe ziet dit 30-dagen-traject eruit?

Zes weken lang, vijf dagen per week trek je anderhalf uur per dag uit voor je creatieve project. Langer werken per dag mag natuurlijk, maar het is niet de bedoeling dat je je uren ‘opspaart’. De kracht van het traject ligt juist in het creëren van een regelmatig ritme van dagelijks werken aan je project.

In het eerste gesprek stel je vast wat je na 30 dagen werken echt heel graag bereikt zou willen hebben. In het eindgesprek stel je vast wat 30 dagen lang werken aan je project je heeft opgeleverd, en wat de stappen zijn die je vanaf dat punt wilt gaan zetten. In de tussenliggende gesprekken bespreek je waar je tegenaan loopt en waar je blijft steken. Dit helpt om door dode punten heen te komen en stevig aan de slag te blijven.

De eerste 5 kwartier van de dagelijkse anderhalf uur werk je aan je project. Dat kan bestaan uit: brainstormen, een tekst schrijven, een telefoontje plegen, iets op internet opzoeken, een gesprek met iemand voeren. Steeds neem je kleine stappen.

Niet al die kleine stappen hoeven tot succes te leiden. Integendeel. Leidend is niet dat je iets voor elkaar krijgt in dat uur, maar simpelweg dat je met het proces bezig bent. Dat haalt de druk ervan af, en helpt je om met plezier te werken aan je project.

Het laatste kwartier besteed je aan verslaglegging, reflectie en vooruitblikken. Je schrijft op wat je die dag precies hebt gedaan, en beschrijft ook wat je ervaren hebt, hoe het ging, wat je dwars zat. En vervolgens schrijf je op wat je plan voor de volgende dag is.

Verslaglegging

De verslaglegging doe je online, op je eigen besloten 30-dagen-weblog. Deze site scherm ik voor zoekmachines af, en beveilig ik met een wachtwoord. Zo is het jouw persoonlijke weblog, dat hoeft te zien, behalve eventueel de mensen die jij toegang geeft.

Proces in kaart

De verslaglegging op het weblog stelt je in staat om je hele creatieproces in kaart te brengen. Je ziet je project op een overzichtelijke manier vorderen, of ziet juist wat doodlopende wegen zijn. Je krijgt inzicht in wat je tegenhoudt, je krijgt je eigen uitsteltactieken beter door, je ziet wanneer je vastloopt of juist grote stappen maakt. Daarmee leer je veel over hoe jij het beste creëert.

Accountability

Je weblog creëert ook accountability. Je houdt de dingen niet in het vage, maar voegt de daad bij het woord: en dat wordt door het weblog zichtbaar. Per week neem ik in totaal een half uur tot drie kwartier de tijd om je weblog te bekijken en je via dat medium te volgen en te coachen. Je werkt dus niet in het luchtledige, maar je hebt iemand aan je zijde die met je oploopt, op je werk reageert en vragen beantwoordt.

Steun

Het feit dat je niet in je eentje aan het werk bent is van groot belang. Vaak zijn creatieprocessen in het begin nog kwetsbaar. Je hebt nog niet de stevigheid om er andere mensen over te vertellen. Je weet er vaak überhaupt nog niet veel over te zeggen.

Het is dan erg makkelijk om je bij de minste tegenslag, of bij de eerste de beste storm van zelfkritiek om ver te laten blazen en vervolgens af te haken. Iemand die je volgt en onvoorwaardelijk steunt kan het verschil zijn tussen stoppen en doorgaan.

De coachingsgesprekken

Tijdens het traject voeren we naast de online begeleiding een serie coachingsgesprekken. Er zijn twee mogelijkheden:

Ofwel zeven telefonische coachingsgesprekken van 1 uur.

Ofwel: vier live coachingsgesprekken van 1,5 uur:

 • één aan het begin
 • één na twee weken
 • één na vier weken
 • één aan het einde

Tijdens de dertig dagen ga je steeds aan de slag met datgene wat je uit de coachingsgesprekken helder wordt.

 

Je wordt je eigen coach

Omdat je dagelijks ook je eigen opdrachten voor de volgende dag verzint, word je meer en meer je eigen coach. Je wordt minder afhankelijk van iemand anders’ begeleiding, en geeft steeds meer sturing aan je eigen creatieproces. Dit helpt om ook na het traject je project door te zetten.

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering voor dit coachingstraject is vergeleken bij andere types coachingstrajecten bijzonder groot. In totaal ben je in deze zes weken 45 uur zelfstandig met het traject bezig en heb je  7 x 1 uur telefonische coaching, of 4 x 1,5 uur live coaching. Dat is in totaal meer dan 50 uur.

Daardoor levert het 30-dagen-traject je dan ook bijzonder veel op ten opzichte van een ‘gewoon’ coachingstraject.  De grote inspanning die je zelf levert, maakt dat je de opbrengst van de coachingsgesprekken tot het uiterste benut.

Doordat je elke dag aan de slag bent doorbreek je de cirkel van hollen of stilstaan. Je komt in de flow en bent geen tijd kwijt aan telkens weer opnieuw de draad oppakken.

Vrijplaats

De uiterlijke kenmerken van dit traject zijn vrij strikt: je verbindt je eraan om elke dag anderhalf uur aan je project te werken en daarvan verslag te leggen, en daar niet zomaar van af te wijken. Dit is een behoorlijk commitment, en je zou dat als ‘streng’ kunnen ervaren.

De innerlijke kenmerken van dit traject zijn echter speels en lichtvoetig van toon. De anderhalf uur die je uittrekt is geen vervelende verplichting, maar een vrijplaats die je voor jezelf creëert. Je reserveert tijd voor je eigen ontwikkeling, die anders maar al te makkelijk volloopt met de wensen van andere mensen of allerlei kleinigheden die tegen wil en dank toch je aandacht vangen.

Resultaat- en procesgericht

Je start het traject  met een heldere intentie. Je wilt een verandering, je wilt iets voor elkaar krijgen. Je wilt resultaat. Tijdens het eerste coachingsgesprek stel je dan ook duidelijk vast wat je wilt bereiken. Het traject is in die zin duidelijk resultaatgericht.

Vervolgens focus je op het proces. Juist door van dag tot dag vrijuit te creëren, en jezelf niet van dag tot dag op je resultaat af te leveren ontstaat de vrijheid en ontspanning om werkelijk creatief te kunnen zijn en van dit proces te genieten.

De paradox is natuurlijk, dat juist als je je niet vast pint op een bepaalde uitkomst en jezelf niet forceert, je resultaten des te beter zullen zijn. De vrijheid die je ervaart laat het beste in je bovenkomen. En de kans is groot dat datgene wat ontstaat beter is dan je van tevoren had kunnen bedenken.

Waarom 30 dagen?

Dertig dagen is een tijdsspanne die kort genoeg is om te overzien. Doordat het niet te lang is kun je je er met een goed geweten aan verbinden, zonder dat je bij voorbaat denkt: ‘dat gaat me toch niet lukken’. Dertig dagen is ook lang genoeg om nieuwe en vruchtbare creatieve gewoonten aan te leren, of althans daar een stevige aanzet toe te geven. En dertig dagen gestaag doorwerken is ook lang genoeg om resultaten te boeken.

Eerst meer lezen?

Wil je eerst meer lezen over het principe van het dagelijks creëren? Lees er hier meer over, of vraag mijn e-book: de kracht van dagelijks creëren aan.

 

Heb je interesse? Neem contact op!

Roept bovenstaand verhaal herkenning bij je op? Neem dan per mail contact met me op, (info@simonenijboer.nl), dan maken we een telefonische afspraak. Ik geef je graag meer informatie. Ook kun je kijken onder het kopje ‘Praktische informatie’ op deze pagina.

Van harte welkom!

Praktisch:

Hoe ziet het traject er precies uit?

Het coachingstraject bestaat uit

 • ofwel: zeven wekelijkse TELEFONISCHE coachingsgesprekken, ofwel vier tweewekelijkse LIVE coachingsgesprekken van 1,5 uur.
 • zes weken lang online begeleiding (gemiddeld drie kwartier begeleiding per week, in principe dagelijks, via het weblog)

 

Ik heb daarbij een lichte voorkeur voor telefonische coaching. Juist bij een 30-dagen-traject waarbij het juist gaat om effectief te werken en blokkades in het ‘doen’ aan te pakken, kan wekelijkse coaching bijzonder vruchtbaar zijn. Mijn ervaring is dat het uitstekend mogelijk is om op een goede en diepgaande manier te coachen per telefoon. Juist voor mensen die efficiënt met hun tijd moeten omgaan  is telefonische coaching een prima mogelijkheid, die in effectiviteit niet onderdoet voor ‘live’ coaching.

Heb je meer behoefte aan ‘live’ contact, dan is live coaching uiteraard ook een prachtige optie.

Hoe duur is het traject?

De prijs voor het 30-dagen-traject is € 1195,00 ex btw.

 

Particulieren en kleine zelfstandigen krijgen € 200,00 korting en betalen € 995,00.

 

Let daarbij op de btw:

Ben je zelfstandige en kun je de btw aftrekken? Dan betaal je € 995,00 ex btw.

Ben je particulier, dan betaal je € 995,00 inc btw.

 

Het gehele bedrag wordt aan het begin het eerste coachingsgesprek gefactureerd, na het eerste gesprek. Blijkt tijdens het eerste gesprek dat het 30-dagen-traject toch geen goed idee is, dan breng ik je alleen dat ene gesprek in rekening.

Waar en hoe vindt het traject plaats?

 

Er zijn twee mogelijkheden:

Live: Het gesprek vindt dan plaats in mijn werkruimte in Vleuterweide, Vleuten (Leidsche Rijn, Utrecht). Klik hier voor adres en routebeschrijving.

Telefonisch: Hiervoor maken we van tevoren een serie telefonische afspraken.

 

Ik wil graag een 30-dagen-traject volgen, maar heb niet zoveel tijd per dag.

In overleg is het mogelijk om het traject iets ‘uit te rekken’, en dus niet alle dagen aan je project te werken. Neem gerust contact op om e.e.a. te bespreken.

Mijn coachingsvraag heeft te maken met het starten een eigen onderneming: past dat?

 

Jazeker, dat past uitstekend!

Het starten van een eigen onderneming vergt van je dat je over heel veel dingen beslissingen moet nemen: op welke doelgroep je je gaat richten en welk aanbod je gaat ontwikkelen bijvoorbeeld. Bovendien moeten er vaak teksten worden geschreven. Dat is al met al vaak een hele klus. Lees er meer over op mijn webpagina over ‘Een eigen onderneming‘.

In een 30-dagen-traject kun je uitstekend met deze klus aan de slag. Daarbij hanteren we mijn boek ‘Ondernemen met bezieling’ als uitgangspunt.

Mocht het zo zijn dat je bij het schrijven van teksten veel feedback wilt of nodig hebt, dan maken we daarover aparte afspraken.

Wat als mijn creatieve project nog weinig contouren heeft?

Als je verlangen om iets eigens te creëren nog ‘vaag’ is, dan is het wellicht zinvol om voorafgaand aan het traject nog een extra coachingsgesprek in te lassen, zodat je zeker weet dat je na het starten van het 30-dagen-traject ook echt aan de slag kunt.

Als je twijfelt of jouw project nog extra coaching nodig heeft, neem dan van te voren per mail (info@simonenijboer.nl) contact op.

Reviews

 

Wil je meer lezen over hoe mensen mijn coaching hebben ervaren? Klik dan op deze pagina.

 

Pin It on Pinterest

Share This