Elke reis van duizend mijlen begint met de eerste stap.

 

 

(Chinees spreekwoord van Lao Tze)

 

‘Ooooh, wat een cliche’, zul je misschien denken. Het is echt een van de krakers voor de muurtegeltjes, de scheurkalenders en de trouwtoespraken. En nu voeg ik mij in dit koor.

De aanleiding ervoor is dat ik de afgelopen zomer zo heerlijk heb gewandeld in de Franse Alpen. En me toen weer opnieuw heb gerealiseerd hoe fantastisch wandelen in de natuur is, en hoeveel ruimte, helderheid en nieuwe ideeën het me elke keer opnieuw weer oplevert. Net als een moe lijf overigens, en wat is dat trouwens ook verrukkelijk, om als een marmot te liggen slapen.

En dat ik me vervolgens voornam om in het ‘gewone leven’ dat stevige hele dagen wandelen ook door te blijven zetten. Gewoon omdat het heerlijk is en heilzaam en helend.

En dat ik me vervolgens onlangs realiseerde dat dat hele prachtige voornemen al zo ongelooflijk snel verdampte. En daarom, onder andere geïnspireerd door Frank van frankwandelt.nl besloot om een hele dag mijn lijf moe te wandelen op de Veluwezoom.

Waarna ik bedacht: dit is zo geweldig – hier zijn misschien meer mensen bij gebaat. De ‘veranderwandeling’ werd geboren. Zie hier.

Een van de veranderingen die ik afgelopen jaar heb doorgevoerd is het een stuk hoger op de agenda zetten van het schilderen. Ik doe dat al jaren maar zodra het leven iets drukker wordt (en dat wordt het) belandt het weer onderaan de rij. Jammer.

Begin dit jaar besloot ik de reis weer te vervolgen en met regelmaat een klein of groter stapje te zetten. Daarbij natuurlijk tegen obstakels aanlopend – maar dat hoort bij een reis.

Elke reis begint dus niet alleen met een eerste stap, maar bestaat uit telkens weer het zetten van nieuwe stapjes, gaan zitten en weer opstaan, uitglijden, ontmoedigd zijn, je boeltje laten vallen en weer bij elkaar pakken, door bergen en dalen gaan, enzovoorts.

 
De vraag voor vandaag is:

  • Welke reis zou je willen aanvangen? Wanneer? En wat zou een eerste stap zijn?
  • En, als je al eens een reis begonnen bent, maar zo half en half bent afgehaakt: zou je de reis weer willen vervolgen? En wanneer dan? En wat zou nu de eerste stap zijn?

Want inderdaad: de trouwtoespraken, de muurtegeltjes en de scheurkalenders zijn clichématig.

Maar ze hebben wel gelijk.

 

 

met een hartelijke groet van Simone

 

p.s.:

Heb jij ook iets dat je wilt veranderen? En wil je ook wel eens een dag stevig wandelen? Lees dan hier meer over de veranderwandeling.

0 Comments

Related posts:

Het kleine ik en het diepe ik

Het kleine ik en het diepe ik

Ik en ik Als je down bent, verdrietig, boos, jaloers, chagrijnig - dan zou het kunnen zijn dat je de twee ‘ikken’ door...

Met een frisse blik

Met een frisse blik

Lieve mensen,   Vanochtend had ik een interessante ervaring.   Ik ben echt een natuurliefhebber, en ik kan...

Pin It on Pinterest

Share This