Hardlopen en continuïteit

Blog

Momenteel lees ik het boek 'Waarover ik praat, als ik over hardlopen praat', van de Japanse schrijver Haruki Murakami. Hij schreef naast vele romans een non-fictie boek, en dat is dit boek.

Hij heeft het over hardlopen als een fundamenteel onderdeel van zijn schrijverschap. Omdat hardlopen hem uit zijn hoofd haalt en in zijn lichaam brengt.

Maar vooral ook omdat het trouw elke dag hardlopen hem oefent in het te pakken krijgen van een ritme – volgens hem fundamenteel voor het schrijverschap.

 'Het gaat om continuïteit, het niet-onderbreken van het ritme. Dat is cruciaal voor werk van lange adem. Als je eenmaal het ritme te pakken hebt, loopt de rest wel los. Maar totdat het vliegwiel betrouwbaar met een constante snelheid ronddraait, kun je nooit genoeg aandacht besteden aan continuïteit'. (H. Murakami, Waarover ik praat, als ik over hardlopen praat, p. 12-13).

Deze zin trof me, juist omdat die continuïteit ook zo'n fundamenteel onderdeel is van het bezielde ondernemerschap. Trouw van dag tot dag de dingen doen die gedaan moeten worden, je ritme niet onderbreken. En niet denken dat die continuïteit vanzelf komt – nee, daar kun je nooit genoeg aandacht aan besteden…

hartelijke groet!

 

Simone

 

 [module-285]

Foto: www.flickr.com, onder een creative commons license. Fotograaf: DrdeNo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts:

Pin It on Pinterest

Share This