Hoe staat je praktijk ervoor?

Blog

Ik heb een damesbladentestje gemaakt! Vul het eerlijk in, en krijg een beeld van hoe jouw praktijk ervoor staat, en waar nog werk aan de winkel is…

Als je het volledig met de stelling eens bent, geef je jezelf een A. Als je denkt: ‘Ja, ik kom een aardig eindje, maar ik zou hier nog wel meer in willen ontwikkelen’, dan geef je jezelf een B. En als je denkt: ‘Oeps… ik heb hier nog wel werk te verzetten’, dan geef je jezelf een C.

Stelling 1.

Ik weet exact waarom ik zo enthousiast ben over mijn werk. Ik weet wat ik in huis heb, en heb mijn talent helder. Ik weet wat mijn missie is, wat ik mensen te bieden hebt, en waarom ze precies bij mij moeten zijn. Ik heb voeling met de bronnen waaruit ik put.

Stelling 2.

Ik richt me niet op ‘iedereen, maar heb een heldere niche gekozen. Ik weet dus wie ik help met wat voor soort problemen of verlangens. Die niche is voor mij goed bereikbaar, en ik vind het heerlijk om met deze klanten te werken.

Stelling 3.

Ik heb een heldere visie op wat ik mijn cliënten te geven heb. Doordat ik goed weet wat mijn klanten nodig hebben, en hoe ik ze dat kan geven, kan ik hen optimaal van dienst zijn. Doordat ik duidelijke structuur zie in wat ik doe, kan ik maximaal gebruik maken van mijn intuïtie.

Stelling 4.

Ik heb een helder en overzichtelijk aanbod van verschillende producten en diensten in verschillende prijsklassen, waaronder goedkoop en/of gratis aanbod. Zo maak ik het voor mijn klanten makkelijk om laagdrempelig met mijn werk kennis te maken.

Stelling 5.

Ik heb mijn marketing op orde, en mijn boodschap naar mijn klanten is glashelder. Ik communiceer regelmatig met mijn klanten via een nieuwsbrief of via andere (sociale) media. Daardoor heb ik een groeiende lijst van potentiële klanten.

Stelling 6.

Ik weet hoeveel ik moet verdienen om een gezond bedrijf te hebben. Ik heb mijn producten en diensten geprijsd op een manier die echt goed voelt. Als klanten er klaar voor zijn, verkoop ik ze met plezier mijn producten en diensten.

Stelling 7.

Ik ben goed georganiseerd en werk gestaag in mijn praktijk zonder te stressen of uit te stellen. Ik heb mijn timemanagement op orde. Ik zoek hulp als ik het alleen niet red, en maak waar nodig gebruik van autoresponders en shoppingcarts. Voor terugkerende taken heb ik automatismen en systemen ontwikkeld.

Stelling 8.

Ik zorg goed voor lichaam en ziel. Ik neem regelmaat rust in de vorm van kleine en grote pauzes, weekend en vakantie. Ik voel me verbonden met mijn innerlijke stroom, de innerlijke en de uiterlijke kant van het ondernemen zijn voor mij vanzelfsprekend één.

Tel nu de A’s, de B’s en de C’s op. Hoe is de uitkomst? Sta je er beter voor dan verwacht? Of zijn er toch een aantal C’tjes waar je wat minder tevreden over bent? Kies (eventueel) één van de stellingen, waarop je een C scoorde uit. Besteed daar de komende weken eens wat uitgebreider aandacht aan, en formuleer een paar concrete acties, die je wilt gaan uitvoeren.

Veel succes ermee!

Wil je graag met een kleine groep gelijkgestemden intensief aan de slag met al deze acht stellingen? Schrijf je dan in voor het nieuwe programma: ‘De basis van een bloeiende praktijk’, dat 4 april van start gaat.

 

 

verantwoording foto: www.flickr.com, fotograaf phantom of the flicks, onder een creative commons license

Related posts:

Uitstellen of doorgaan?

Uitstellen of doorgaan?

Het werk doen waar je van houdt is fijn. Dat werk vormgeven in een zelfstandig bedrijf of eigen praktijk is heerlijk....

Je draak

Je draak

Zodra je met je missie de wereld in wilt gaan, is de kans groot dat er een heleboel tegenkrachten in jou wakker...

Pin It on Pinterest

Share This