Leven + Kunst = Levenskunst

 

EEN KUNSTZINNIG 30-DAGEN-COACHINGSTRAJECT

Het maken van kunst verandert je leven

 

Met kunst bedoel ik dan niet iets hoogdravens of hoogstaands. Je hoeft er geen kunstacademie voor te doen. Voor mij is het: jezelf uitdrukken door middel van verf, krijt, potlood, klei: wat dan ook. Dat kan op elk ‘niveau’.

 

Het maken van kunst leert je

  • Om de  rijkdom die er in je verborgen ligt naar buiten te laten komen.
  • Om op jezelf te vertrouwen
  • Om jezelf te durven laten zien
  • Om gewoon door te gaan, ook al weet je niet wat er uit zal komen.
  • Om te durven er een zootje van te maken, omdat je weet dat je er altijd weer nieuwe ronden en nieuwe kansen komen.
  • Om nieuwe dingen uit te proberen.
  • Om enorm zenuwachtig te zijn om iets van jezelf te laten zien – en het dan toch doen.
  • Om door te zetten als het tegenvalt.

 

Kunst maken werkt door in de rest van je leven

Het bezig gaan met het maken van kunst levert je niet alleen een stapel schilderijen of tekeningen op, maar doet je de kracht ervaren die er altijd al in je opgesloten zat. En die kracht blijft niet alleen binnen je (keukentafel)studio. Die sijpelt door naar de rest van je leven. Als je op papier buiten de lijntjes durft te kleuren, krijg je ook in de rest van je leven meer lef. Als je je kunstzinnige creativiteit bevrijdt, dan word je ook in het dagelijks leven vrijer.

 

Ben jij een geblokkeerde creator?

Wellicht herken je bij jezelf dat verlangen naar het maken van kunst, naar creatief uiting geven aan wat er in je leeft. Misschien doet het gewoon pijn dat je daar alsmaar niets mee doet, en dat het creatieve kanaal verstopt is.

En het kan zijn dat het verstopt zitten van dit creatieve kanaal zich niet alleen uit op het kunstzinnige vlak, maar ook in de rest van je leven. Misschien staat er al langer een verandering op stapel, maar durf je alsmaar niet door te zetten. Durf je jezelf niet in al je veelkleurigheid te laten zien.

 

Slagvaardig en moedig creëren

Het opnieuw laten stromen van je kunstzinnigheid staat in direct verband staat met het opnieuw laten stromen van je vermogen om ook in de rest van je leven slagvaardig en moedig de dingen te doen die je werkelijk wilt.

Het 30-dagen-traject ‘Leven + Kunst = Levenskunst’ is op dit gegeven gebaseerd. Het is een variant op het ‘gewone’ 30-dagen-traject.
Dat kun je hier bekijken.

 

‘Creative practice’

Wat er in ‘Leven + Kunst = Levenskunst’ bijkomt, is dat je elke dag tijd besteed aan je ‘creative practice’: dat wil zeggen: elke dag doe je iets op het gebied van de door jouw gekozen kunstvorm. En laat het duidelijk zijn: je mag volslagen beginnend zijn.

Als je de kleuterschool hebt afgerond ben je in principe meer dan voldoende gekwalificeerd voor dit traject. Het is juist de kans om weer als een kind te durven krassen, te durven vrijuit te klodderen, te spelen met kleur.

Niet mooi te hoeven tekenen, maar de dingen die in je opkomen uit te proberen. Niet gefocust zijn op het resultaat, maar juist helemaal in het proces te duiken. En dat proces vervolgens met een ander (in dit geval mij) te delen.

 

Levensverandering

Tegelijkertijd definieer je de levensverandering die je wilt doorvoeren. Wat is er in je leven dat je werkelijk wilt – maar wat je niet in beweging zet? Waar laat jij je creatieve vermogens onbenut? Waar neem jij geen stappen die je zo graag wél zou willen zetten?

Elke dag doe je  verslag van zowel je kunstzinnige proces als van het proces van levensverandering, door middel van foto’s en tekst. Ik reageer dagelijks via een alleen voor ons toegankelijke online omgeving. En dit dertig dagen lang.

Daarmee werk je tegelijkertijd aan het bevrijden van je creatieve kracht als aan het veranderen van je leven.

 

Ook voor professionele creators

‘Leven + Kunst = Levenskunst’ is ook uitermate geschikt voor mensen voor wie creëren hun beroep is. Beeldend kunstenaars die vastgelopen zijn en graag weer hun creativiteit en productiviteit willen laten stromen bijvoorbeeld.

 

 

Praktisch:

Hoe ziet het traject er precies uit?

 

 

 

 

Het coachingstraject bestaat uit

  • vier coachingsgesprekken van 1,5 uur, met telkens twee weken er tussenin.
  • zes weken lang online begeleiding (gemiddeld drie kwartier begeleiding per week, in principe dagelijks, via het weblog)

 

 

 

Hoe duur is het traject?

 

 

De prijs voor het 30-dagen-traject is € 1095,00 ex btw.

 

Particulieren en kleine zelfstandigen krijgen € 200,00 korting en betalen € 895,00.

Ben je zelfstandige en kun je de btw aftrekken? Dan betaal je € 895,00 ex btw.

Ben je particulier, dan betaal je € 895,00 inc btw.

 

Let op: het gehele bedrag wordt voor het eerste coachingsgesprek gefactureerd.

 

 

Waar vindt het traject plaats?

 

 

Er zijn twee mogelijkheden:

Live: Het gesprek vindt dan plaats in mijn werkruimte in Vleuterweide, Vleuten (Leidsche Rijn, Utrecht). Klik hier voor adres en routebeschrijving.

Telefonisch: Hiervoor maken we een telefonische afspraak. Mijn ervaring is dat het uitstekend mogelijk is om op een goede en diepgaande manier te coachen per telefoon. Juist voor mensen die efficiënt met hun tijd moeten omgaan of ver weg wonen is telefonische coaching een prima mogelijkheid, die in effectiviteit niet onderdoet voor ‘live’ coaching

Ik wil graag meedoen, maar heb niet zoveel tijd per week.

 

In overleg is het mogelijk om het traject iets ‘uit te rekken’, en dus niet alle dagen an je project te werken. Neem gerust contact op om e.e.a. te bespreken.

 

 

Reviews:

Hieronder kun je een aantal reviews lezen van mensen die eerder het ‘gewone’ 30-dagen-traject bij mij hebben gedaan.

Het principe van dagelijks creëren sprak me aan vanaf de eerste keer dat ik er van hoorde.
Ergens wist ik dat zoiets me te doen stond als het ooit wat wilde worden met mijn plannen om een boek te schrijven.
Maar ik deed het niet, en er was niemand die me bij de les hield.

In een bui van frustratie nam ik contact op met Simone.
Er was meteen een klik. Ik ontmoette een prettige, slimme en betrokken vrouw die goed kan luisteren en behulpzame vragen stelt.
Een vrouw die gedurende 30 dagen met je meeloopt en je ondersteunt in alles wat je tegenkomt.
En die waar nodig maatwerk levert, aangepast aan jouw behoeften en mogelijkheden.

Achter mijn ‘simpele’ vraag kwam ik al snel enkele levensvragen tegen die ook aandacht vroegen en kregen in dit traject.
Daardoor ontstond er geleidelijk als vanzelf de ruimte om aan mijn oorspronkelijke vraag te werken.

Heb ik gekregen wat ik zocht? Ja, en veel meer dan dat, een levensveranderend proces.
Ik kan nu uit ervaring zeggen hoeveel kracht er schuilt in dagelijks creëren.

Een paar jaar geleden kreeg ik het boek ‘Ondernemen met bezieling’ van Simone in handen. Ik raakte meteen geïnspireerd. Met behulp van het boek maakte ik een eerste start met mijn bedrijf.

Afgelopen voorjaar kwam ik erachter dat mijn doelgroep en aanbod toch niet helemaal klopten met wat ik werkelijk aan wilde bieden. Maar wat dan? Intussen had ik meer positieve verhalen over Simone gehoord en ik besloot een traject met haar in te gaan om erachter te komen hoe ik mijn bedrijf verder vorm wilde geven.

Samen met Simone ben ik op zoek gegaan naar dát wat ík graag wil bieden. Door een vast aantal  dagen per week bezig te zijn met mijn project en steeds weer feedback te krijgen op wat ik had gedaan en hoe ik het had ervaren, werd langzaam duidelijk welke kant ik op wilde.

Simone was en bleef enthousiast. Ze zag mogelijkheden waar ik vast dreigde te lopen. En ze gaf me het vertrouwen dat ik het kan. Dankzij Simone’s warme en enthousiaste begeleiding ben ik nu bezig met het uitwerken van een aantal concrete plannen.

Ik heb Simone ervaren als een heel competente en warme coach. Ik kan haar begeleiding van harte aanbevelen aan mensen die graag vorm willen geven aan dat wat zij belangrijk vinden en zich daar onzeker over voelen.

 

M.T.

In het voorjaar heb ik het 30 dagen creëren traject van Simone doorlopen.

Na een burnout ben ik mijn baan verloren; een heftige periode. Toen ik aan het traject begon, was ik onzeker over eigenlijk alles wat met werk te maken heeft. Wilde ik nog wel werken, was er nog wel een plekje voor me, hoe zou ik voorkomen dat ik weer in een vergelijkbare positie terecht zou komen? Heel veel vragen! En – achteraf – vrij oppervlakkig.

Stap voor stap ben ik met begeleiding van Simone weer tot mezelf gekomen. Wat vind ik werkelijk belangrijk, waar krijg ik energie van en wat levert werken ook op?

Maar ook dieper, ik ben gaan inzien dat ik in mijn hoofd een complexe set regels heb maar dat mijn hart, mijn intuïtie heel goed weet wat ik wil. Daar ben ik naar gaan luisteren en op gaan vertrouwen en na 6 weken ben ik dezelfde mens maar met een andere mindset. Ik heb mijn zelfvertrouwen en inspiratie terug, ik wil weer ‘naar buiten’ en geniet met volle teugen van alles waar ik van kan genieten. Klaar voor de toekomst!

Voor mij is het traject enorm krachtig gebleken. Het dagelijks bezig zijn met je project, het erover schrijven en de inspirerende, positieve een aanmoedigende feedback van Simone.
Bedankt daarvoor Simone!
CB (48 jaar), op zoek naar een nieuwe werkomgeving

Als ondernemer met verschillende gelijktijdige opdrachten in uiteenlopende werkgebieden en een zeer onregelmatige agenda had ik twee belangrijke vragen aan het begin van het traject.

Praktisch: ik wilde meer grip krijgen op mijn bezigheden, overzicht over mijn taken, structuur in mijn werkweek. Mijn huis en mijn agenda waren een rommeltje. Ik wilde ruimte inbouwen voor rust en ontspanning, maar ook voor lichaamsbeweging, huishoudelijke taken en sociale contacten en zo een gezonde werk-privébalans krijgen.

Daarnaast inhoudelijk: ik had de wens om mijn aanbod als zzp-er scherper te formuleren, omdat ik het in de diversiteit van mijn kwaliteiten en werkzaamheden lastig vond om potentiële klanten te vertellen wat ik nu eigenlijk te bieden had. Ik wilde mijzelf duidelijker profileren en beter zichtbaar, herkenbaarder worden voor opdrachtgevers.

Het 30-dagentraject voelde als een plezierige reis door mijn eigen leven. Ik ging orde scheppen in de chaos en tegelijk mijn creativiteit de vrije loop laten. Het dagelijkse ritme van projecttijd besteden en bloggen was in de eerste plaats comfortabel. Soms moest ik even doorbijten, maar het voelde ook goed om mezelf te dwingen tot opruimen, nadenken, schrijven, mindmappen. Zo werd wat aanvankelijk een keurslijf leek, vanzelf een bevrijding. Paradoxaal genoeg zorgde de regelmaat, het dagelijks ‘afdwingen’ van aandacht, voor enorm veel inspiratie. Simone was tijdens onze gesprekken altijd scherp en doortastend.

De belangrijkste opbrengst van de sessies vormde voor mij het opnieuw vaststellen van de richting. Welke kant mag ik de komende weken op? Hoe gaat het resultaat van mijn inspanningen eruitzien?

De feedback op mijn dagelijkse blog was vooral ondersteunend, bevestigend, gaf moed als ik even vast zat of een duwtje in de rug voor de volgende stap. Het bloggen hielp me ook om al schrijvend te reflecteren. Simone was in haar commentaar eerlijk en begripvol.

Het 30-dagentraject heeft me niet alleen overzicht gebracht in de versnippering van mijn taken, maar ook het vertrouwen dat als ik van de rails raak, ik altijd weer kan terugvallen in de dagelijkse regelmaat die ik voor mezelf gecreëerd heb. Mijn werk- en privéleven zijn nog steeds onvoorspelbaar en rommelig, maar ik weet nu op welke manier ik zonder kleerscheuren aan boord kan blijven. Ik heb een gezond en overzichtelijk werkklimaat voor mezelf georganiseerd.

Daarnaast heb ik nu een goede omschrijving van mijn aanbod, werkwijze en beoogde opdrachtgevers. Ik ben tevreden over het beeld dat ik kan neerzetten van mijn eigen bedrijf en ik weet ook op welke manier ik het onder de aandacht wil brengen. Er is een goede focus ontstaan in mijn aanbod en in mijn profilering.

Ik zou elke startende of zoekende zzp-er het traject aanraden. Of het nu gaat om vragen over ondernemerschap en jezelf in de markt zetten, of om een koerswijziging in je aanbod.

Maar juist ook iedereen die professioneel of anderszins ‘iets voor elkaar wil krijgen’ – en wie wil dat nou niet? – heeft profijt van het 30-dagentraject.

Ik heb het traject als heel positief ervaren.

Simones flexibiliteit, creativiteit, openheid en positieve feedback waren voor mij heel waardevol in dit traject.
Zij heeft me echt geholpen om te ontdekken wat voor mij belangrijk en leuk is. Ook heeft ze me gemotiveerd. Het was goed om de discipline op te brengen om dagelijks met mijn plannen aan de slag te gaan.

Ik vind dit traject heel geschikt voor mensen die allerlei ideeën hebben en e.e.a. toch niet door durven zetten. Maar ook voor mensen die geen baan meer hebben of die weten dat ze eerdaags  hun baan kwijt raken en willen onderzoeken of zelfstandig ondernemerschap passend zou kunnen zijn.

Soms mis je iets om een volgende stap te durven zetten. Belangrijk is dat je kunt komen tot wat werkelijk bij je past en waar je je goed bij voelt. Je zit niet zozeer te wachten op allerlei goedbedoeld advies, als wel een manier om bepaalde ideeën nader te onderzoeken op een speelse en creatieve manier.

Simone biedt, met haar 30 dagen traject en positieve manier van begeleiden, nu net datgene wat nodig is om je eigen creativiteit en mogelijkheden verder te onderzoeken om te kunnen ontdekken wat je werkelijk wilt en wat bij je past.

 

Ik kan het iedereen aanbevelen!

Norie Kamoen, (57 jaar), zet momenteel haar eigen bedrijf Omtrent Verlies op, en start in augustus 2016

Vandaag mijn 30dagen traject afgerond. In 30 dagen verdeeld over zes  weken een nieuwe routine opgebouwd. Super.

Vijf ochtenden per week tijd voor mij zelf. Elke ochtend 1,5 uur gereserveerd om aan mijn project te werken.  Zo nam ik weer de regie over mijn werk, gesteund door Simone.

Het dagelijks contact ging via de weblog, waarin ik verslag deed van mijn activiteiten en waarin zij mij aanmoedigde om verder te gaan.

Zo fijn om gehoord te worden en ondertussen flink vooruitgang in mijn project te boeken. Ik heb Simone ervaren als een duidelijke  gesprekspartner en een stimulerende coach.

 

Martina Vos ( 55 jaar. Leiden), bouwt aan haar praktijk voor intuïtieve coaching.

Leven + Kunst = Levenskunst

 

Pin It on Pinterest