VAN DROOM NAAR DAAD

Mastermind

.

Ja, ik doe mee!

Stop met uitstellen en maak je dromen waar!

Heb je een stiekeme droom die al jaren aan je knaagt, maar die telkens geen werkelijkheid wil worden?

 • Een boek dat je wilt schrijven
 • Een bedrijf dat je wilt starten, of tot bloei wilt brengen
 • Kunst die je wilt maken
 • Een belangrijke levensverandering die je al zo lang door wilt voeren.

Eén ding is zeker: je verlangt naar actie in plaats van steeds maar alles uit te stellen!

 

Maar: ondanks je enthousiasme is de werkelijkheid taai. 

 • Je bent onzeker: ‘Kan ik dit wel?’ 
 • Je weet niet waar en hoe te beginnen, waardoor je maar blijft uitstellen. 
 • Faalangst en perfectionisme houden je in de greep, terwijl de tijd door je vingers glipt. 

 

Telkens blijft die eerste stap uit, of volgen er geen nieuwe stappen. 

 • Frustratie en ontmoediging nemen toe.
 • Het vertrouwen in jezelf brokkelt af.
 • Zelfverwijt ondermijnt je levensplezier.

 

Bovendien sta je er in je eentje voor.

 • Mensen om je heen begrijpen niet goed waarom jij dit zo graag wilt. 
 • Soms ondermijnen ze je zelfs met hun eigen twijfels en onzekerheden.
 • Maar: zonder mensen die je bij de les houden, laat je het er al snel bij zitten.

Ontdek hoe je je droom waar kunt maken!

Hoe overwin je deze obstakels en laat je jouw dromen uitkomen? 

Enthousiasme en wilskracht alleen zijn niet voldoende om een project te voltooien. Hoe geïnspireerd je ook begint, twijfels en onzekerheden komen op een gegeven moment om de hoek kijken, en je enthousiasme lijkt te vervagen.

Hoe ga je hiermee om? Dit is waar de Van Droom naar Daad Mastermind over gaat. 

 • Angst, twijfel, onzekerheid en negativiteit zijn de belangrijkste daadkracht-killers. Van Droom naar Daad helpt je om hier effectief mee om te gaan, zodat ze je niet meer ondermijnen.
 • Een verkeerde mindset zorgt ervoor dat je te snel opgeeft, nog voor je resultaat kunt zien. Van Droom naar Daad helpt je volharden, zelfs als je de moed dreigt te verliezen en je helemaal geen zin meer hebt.
 • Hoe enthousiast je in het begin ook bent, door ineffectieve werk-gewoontes verval je al snel in uitstellen. Van Droom naar Daad helpt je om ritme, structuur en productieve gewoontes te ontwikkelen.

  De  Mastermind bestaat uit het volgende:

  • Om de (ongeveer) twee weken is er een online groepscoachingsgesprek. Zie voor de exacte data in de FAQ hieronder.
  • Elke week zijn er twee momenten waarop je gezamenlijk (online) kunt werken in ‘co-working-sessies’. Je checkt samen met elkaar in, deelt kort wat je wilt gaan doen, en werkt anderhalf uur lang gezamenlijk op. Aanwezigheid is niet verplicht, maar wel enorm aan te raden. Zie voor de exacte data in de FAQ hieronder.
  • Op het forum deel je wat je bezighoudt, help je elkaar door moeilijke momenten heen en stimuleer je elkaar door dik en dun. Samen sta je sterk!
  • Elke week start je met het schrijven van een weekplanning, en je eindigt elke week met een terugblik. Beiden kun je delen op het forum – zo kunnen andere mensen je toejuichen, steunen en feedback geven als dat nodig is.
  • Mocht je het willen, dan kun je ook tussendoor met één of twee anderen een subgroep vormen, om tussendoor nog extra te overleggen of c0-working-bijeenkomsten te beleggen. Als je dit wilt, laat het me horen, dan maak ik een indeling. In overleg is er van alles mogelijk.

  Maakt dit verhaal je enthousiast?

  Zo ja, neem dat dan serieus! Het kan zijn dat jouw droom ongeduldig aan je jasje trekt, en dan is het tijd om ernaar te gaan luisteren! Het laten uitdoven van je creativiteit en je wilde plannen is dodelijk voor je levensgeluk, je energie en je vitaliteit.

  Wil je meer weten of eerst overleggen?

  Neem dan contact op via info-at-simonenijboer.nl. Ik beantwoord je vragen met veel plezier!

   

  Met warme groet van

  Simone

  FAQ

  Van Droom naar Daad klinkt precies als wat ik nodig heb. Maar ik heb het al zo druk!

  Misschien voel je je uitgeput, en vraag je je af of je beter kunt wachten tot je meer tijd en energie hebt? Tegelijkertijd ben je bang dat je dan opnieuw aan het uitstellen bent…

  Jij kent jezelf beter dan wie ook – dus jij kunt het beste inschatten wat goed voor je is.

  Maar als je gevangen zit in een gevoel van drukte en overbelasting is het moeilijk om een duidelijke keus te maken. 

  Aan de ene kant is het belangrijk om pas op de plaats te maken als je te veel op je bord hebt.

  Aan de andere kant gaat het werken aan je droom je ook veel energie opleveren, energie die nu wegsijpelt naar ontevredenheid, gebrek aan inspiratie en een gevoel van zinloosheid. 

   

  Wil je hierover overleggen? Neem contact op!

  Niemand wordt er beter van als je eerst beter rust kunt nemen voordat je je droom achterna gaat. Maar ook is het ontegenzeggelijk waar dat je jezelf tekort doet als uitrusten eigenlijk uitstellen betekent. 

  Kom je er niet uit, en heb je hulp nodig bij het maken van een uitgebalanceerd besluit – aarzel dan niet om contact met me op te nemen via info-at-simonenijboer.nl. Ik zal mijn best doen om je te helpen tot een verstandige en doorleefde keuze te komen.

  Ik heb zoveel ideeën dat ik niet kan kiezen, en bovendien zijn mijn plannen zo groot dat ik ze niet kan overzien.

  Als je een enthousiasteling bent, dan is de kans aanwezig dat je plannen zodanig groot zijn, dat je er bij voorbaat door ontmoedigd wordt.

  In dat geval is het heel belangrijk om je doel goed af te bakenen. Eén van de onderdelen van het traject is daarom ook  het creëren van een vastomlijnd doel – een doel dat je uitdaagt, maar dat tegelijkertijd helder en haalbaar is.

  Is ‘Van Droom naar Daad’ een puur productiviteits- of time-management-programma?

  Absoluut niet. Hoewel productiviteit en time-management zeker van belang zijn en deel uitmaken van het traject, ligt het belangrijkste op een ander vlak.

  De belangrijkste creativiteits-ondermijner is angst (inclusief twijfel, schaamte en onzekerheid). Als je deze hindernissen op een productieve manier kunt benaderen, dan heb je al de wereld gewonnen.

  Vaak denken mensen dat je eigenlijk ‘lui’ bent als je je niet tot taken kunt zetten. In werkelijkheid is het echter zo dat je hele systeem geprogrammeerd is om ‘gevaar’ te vermijden. Als jij buiten je comfortzone treedt, zoals bij het najagen van je dromen, reageert je lichaam met angst – een buitengewoon onaangenaam gevoel.

  Hoewel dit angstgevoel nuttig is als je moet wegrennen voor een sabeltandtijger, hebben we in onze samenleving weinig reden meer om bang te zijn voor dit soort acute gevaren.

  Toch kun je als enthousiaste dromer verlamd worden door angst. Als je een eigen bedrijf op wilt zetten of een ander spannend doel wilt najagen, kunnen deze angstgevoelens je enorm in de weg staan. Want als je naar deze angst gaat luisteren ga je uitstellen, wat uiteindelijk tot problemen leidt. Want je houdt jezelf klein, je ontwikkelt je niet, en dat maakt je op de lange termijn ontevreden of misschien zelfs ongelukkig.

  Het goede nieuws is dat de angst niet volledig hoeft te verdwijnen of overwonnen te worden. Je kunt leren om de angst fysiek te verdragen. Dat is niet makkelijk – want het gaat tegen je diepste instinct in. Maar je kunt het wel trainen. En als je eenmaal door hebt hoe het moet is dat van onschatbare waarde, niet alleen bij jouw weg van droom naar daad, maar ook op alle andere gebieden van je leven. 

  Tijdens het traject maken we gebruik van de principes van ACT – Acceptance and Commitment Therapy, een wetenschappelijk onderbouwde therapievorm die ook binnen coaching uiterst bruikbaar is.

  Het boek dat je wilt schrijven en het bedrijf dat je wilt opzetten zijn geen sabeltandtijgers. Juist door de angst te verdragen én tegelijkertijd bezig blijft met je project kom je verder. Op deze manier kun je doen waar je gelukkig van wordt, en waarmee je tegelijkertijd de wereld mooier mee maakt.

  En dat is het doel van Van Droom naar Daad.

  Ik ben bang dat ik te weinig zelfvertrouwen heb om mijn doel te bereiken, en dat Van Droom naar Daad daarom weggegooid geld is.

  Gebrek aan zelfvertrouwen kan een haast mythische dimensie aannemen – iets dat zich aan je opdringt en waar je helemaal geen grip op hebt. Negatieve gedachten hebben zich vastgezet in je hoofd, en je neemt ze volledig serieus:

  • Ik ben hier niet geschikt voor
  • Iedereen gaat me uitlachen
  • Ik heb dit al zo vaak geprobeerd

  Nu heb je misschien al ontzettend vaak in je leven geprobeerd om van deze gedachten af te komen:

  • Ja, ik ben hier eigenlijk best goed in
  • Niemand zal zo onaardig zijn om me uit te lachen
  • Kom op, probeer het nog een keer, misschien lukt het nu wel!

  Deze innerlijke dialoog kan eindeloos duren, terwijl de tijd verstrijkt en je niet aan je project werkt. Uiteindelijk wordt dit een self-fulfilling prophecy: de feiten lijken dan inderdaad te bewijzen dat je inderdaad niet geschikt bent.

  In Van Droom naar Daad benaderen we deze ‘gedachten-problematiek’ met behulp van de principes van ACT.

   

  Je leert hoe je de pijnlijke gedachten kunt ‘verdragen’, zonder erop te handelen.

  Je kunt leren om je los te maken van de inhoud van negatieve gedachten – ze zijn er wel, maar je hoeft er niet naar te luisteren. Niet alles wat je brein produceert is zinvol en positief. Je kunt leren om niet te koersen op wat je hersenen je allemaal vertellen, maar op datgene wat voor jou waardevol is : het bereiken van je doel.

  Van Droom naar Daad wil hiermee een positieve beweging op gang brengen. Terwijl je aan je doel werkt, kom je – hoe langzaam ook – stapje stap voor stap dichter bij je bestemming.​ Al doende ontwikkel je zelfvertrouwen – ondanks je negatieve gedachten.

  Wanneer je deze strategie onder de knie hebt, beschik je over een buitengewoon krachtig instrument. Op momenten dat negativiteit je dreigt te verlammen, kun je altijd terugvallen op deze vaardigheid – niet alleen tijdens het traject, maar ook op alle andere gebieden van je leven.

   

  Ik ben zo vaak optimistisch aan dit soort dingen begonnen, maar altijd stranden ze. Ik ben bang dat Van Droom naar Daad de volgende frustratie gaat opleveren.

  Ik begrijp je situatie! De authentieke vonk van enthousiasme is oprecht, en in een opwelling wil je je opgeven voor van Droom naar Daad! Maar je weet inmiddels uit ervaring dat je dat het lastig is om dat optimisme op de lange termijn vast te houden. Dus, wat is nu de verstandige keuze?

  Het goede nieuws is: Van Droom naar Daad is niet gericht op powerplay, op kortdurend sprinten, maar op de lange adem.

  Optimisme, wilskracht, doelgerichtheid: het zijn belangrijke dingen waarmee je als het ware over de eerste hindernis komt. Maar om je doel te bereiken zijn ze niet genoeg.

  Eventjes kun je op wilskracht de schouders eronder zetten, maar dit kost veel energie. Wilskracht is als krantenpapier: belangrijk om het vuur mee aan te maken, maar je houdt er geen langdurig vuur mee brandend. Daarvoor heb je toch een stevig blok eikenhout nodig.

  Dat grote blok eikenhout bestaat uit gewoontes, uit gestaag werken, dag in dag uit. Uit het creëren van een realistisch ritme. Wat er ook gebeurt, op het moment dat jij jezelf beloofd hebt om aan het werk te gaan, doe je dat ook. En daarnaast neem je alle tijd voor pauzes, rust, herstel en – heel belangrijk! – slaap.

  Een mens is een gewoontedier. Tijdelijk kun je met volledig bewustzijn je koers veranderen, maar onbewust gedrag is vele malen sterker dan bewuste wilskracht. En zodra je bewustzijn even niet oplet, neemt dat onbewuste gedrag het onmiddellijk over. Dat patroon ken je inmiddels: uitstellen en uiteindelijk afstellen.

  In ‘Van Droom naar Daad’ bouw je aan bewuste gewoontes, een creatief ritme dat je vol kunt houden. Langzamerhand slijten positieve patronen in. Je hoeft je dan niet meer elke keer op wilskracht aan de taak te zetten.

  Bovendien ontwikkel je een helder bewustzijn van wat voor jou belangrijk is, de dieperliggende reden achter het streven naar je doel. Dit besef zorgt ervoor dat je voortdurend gemotiveerd blijft om telkens opnieuw een blok eikenhout op het vuur van jouw droom te werpen.

  Het mooie van zo’n ritme is dat je het eindeloos vol kunt houden. Ook als de Van Droom naar Daad Mastermind is afgelopen blijf je doorgaan, op basis van de gewoontes die je hebt opgebouwd. Je bent niet langer afhankelijk van aanmoedigingen van anderen of de spirit van de groep. Je kunt je eigen vuurtje brandend houden, en dat maakt het verschil tussen een productief leven en een leven van hollen en stilstaan.

  Ik zou heel graag willen meedoen, maar ik weet het nog niet zeker

  Dat begrijp ik! Er is een maximaal aantal deelnemers, dus als je geïnteresseerd bent, kun je je HIER inschrijven op de ‘geïnteresseerden-lijst’. Ik stel je dan als eerste op de hoogte van wanneer de daadwerkelijke inschrijving start.

  Ik krijg vanuit mijn werk/uitkeringstraject coachingsbudget. Kan ik dat hier ook inzetten?

  Absoluut, dat is zeker mogelijk!

  Het enige dat belangrijk is, is dat je zélf diep van binnen werkelijk enthousiast bent over hetgeen je wilt bereiken. Doe je het ‘omdat het moet’, dan ben je niet op de juiste plek bij ‘Van Droom naar Daad’.

  Indien je werkgever of een uitkerende instantie de kosten dekt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen (het bedrag voor de coaching is dan exclusief btw).

  Wanneer vinden de groepscoachingsgesprekken plaats?

  Dat is nog niet precies bekend, naar alle waarschijnlijkheid half mei.

  Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld (zodat je je ook als eerste kunt inschrijven?). Dat kun je HIER opgeven.

  Wanneer vinden de co-working-sessies plaats?

  Dat is nog niet precies bekend. Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld (zodat je je ook als eerste kunt inschrijven?). Dat kun je HIER opgeven.

   

   

  Ik wil graag eerst meer informatie voordat ik me definitief aanmeld, kan dat?

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Mail me met vragen op info-at-simonenijboer.nl, en ik laat zo snel mogelijk van me horen!

  Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld (zodat je je ook als eerste kunt inschrijven?). Dat kun je HIER opgeven.

  Wie ben ik?

  Ik ben Simone Nijboer

  Ik ben coach, schrijver en kunstenaar. Al 25 jaar begeleid ik mensen op hun pad van droom naar daad. Ik schreef twee boeken en creëerde talloze coachingsprogramma’s. Als kunstenaar werk ik gestaag aan mijn schilderijen, en inspireer ik mensen met mijn kunst-cursussen.

  Creëren speelt een hoofdrol in mijn leven.

  Ik weet als geen ander hoe uitdagend het kan zijn, en door wat voor diepe dalen je soms moet gaan om door te gaan en je doel te bereiken.

  Gedurende mijn weg heb ik veel geleerd.

  Het is een echte kunst om stug door te gaan, en vast te houden aan je doel. Om zo stap voor stap te komen waar je wezen wilt, ook al word je bestormd door angsten, twijfels en onzekerheid. Dit heeft me veel gebracht, en dit wil ik graag doorgeven, omdat het niet alleen jezelf gelukkig maakt, maar omdat je er ook een mooiere wereld mee kunt maken.

  Ik heb steeds mijn eigen weg gevolgd.

  Ik heb een wetenschappelijke achtergrond: ik studeerde Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en deed daarnaast opleidingen op het gebied van psychosociale therapie, systemisch werken, stembevrijding en geestelijke begeleiding. Op het gebied van de kunst ben ik autodidact – ik kan je verzekeren dat je door gestaag en trouw aan je droom te bouwen op eigen kracht heel veel voor elkaar kunt krijgen.

  En ik ben voorlopig nog niet uitgedroomd … 😉

  Onlangs heb ik een lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan door het lopen van een lange solo-wandeltocht door de Pyreneeën. Ook dat heeft mijn leven veranderd. 

  Pin It on Pinterest