Van wens naar werkelijkheid – dag 1

van wens naar werkelijkheid

Van Wens naar Werkelijkheid: Dag 1

Van harte welkom bij ‘Van Wens naar Werkelijkheid’!

 

De bedoeling van deze online training ‘Van Wens naar Werkelijkheid’ is dat je een creatief project gaat uitvoeren, dat je al langere tijd heel erg graag wilt doen. Een project waar je alsmaar niet aan toekomt, dat je spannend vindt, of waarvan je bang bent dat je het niet gaat lukken.

 

 

Zo’n project zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

 • het creëren van je eigen werk – misschien wil je al langere tijd een eigen bedrijf starten, of je bedrijf op een hoger niveau tillen.
 • het schrijven van een boek – fictie of non-fictie
 • het maken van kunst
 • het doorvoeren van een belangrijke levensverandering, bijvoorbeeld: gaan verhuizen, een nieuwe partner zoeken, van baan veranderen.

Bij elk project waarin je je creatieve vermogens gebruikt kun je dit traject uitermate goed gebruiken.

 

De training bestaat uit tien modules.

 1. Definitie
 2. Hindernissen
 3. Motivatie
 4. Brainstorm
 5. Inzoomen
 6. Structuur
 7. Verslaglegging
 8. Accountability
 9. Commitment
 10. Start

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het proces is heel simpel: tien dagen lang stuur ik je een link naar een pagina, en daarin vind je steeds een aantal modules. Vandaag krijg je module 1: Definitie.

In elke module vind je een aantal vragen op mp3. De bedoeling is dat je elke dag de tijd neemt om over de vragen die ik je stel te mijmeren, en er je gedachten over op te schrijven.

Het doel van ‘Van Wens naar Werkelijkheid’ is om direct na afloop een start te maken met het verwezenlijken van je project, het liefst op dagelijkse basis. Feitelijk zou je kunnen zeggen, dat je al gestart bent met je project nu je dit aan het lezen bent. Ervoor gaan zitten, erover brainstormen, erover schrijven: het is allemaal een integraal onderdeel van het werken aan je creatieve project.

Het is fijn als je voor ‘Van Wens naar Werkelijkheid’ een speciaal schrift gebruikt, waarin je elke dag de antwoorden op de vragen die ik je stel kunt opschrijven, en daarnaast ook nog elke dag kunt noteren wat er allemaal verder nog in je opkomt. Je kunt natuurlijk ook een file aanmaken op je computer, als je met de hand schrijven niet prettig vindt.

Na afloop van de training heb je dan een grote stapel inspirerende aantekeningen, waarmee je de komende weken, maanden en misschien wel jaren uit kunt putten.

 

 

 

Module 1: Definitie

 

Wat wil je gaan creëren?

 

Misschien weet je diep in je hart al wat je wilt gaan creëren. Maar misschien ook niet. Hoe dan ook: het is goed om je verlangens te onderzoeken, en concreet op te schrijven wat je graag zou willen realiseren. Als je iets opschrijft, dan wordt het project dat misschien nu alleen nog maar in je hoofd en hart leeft alweer een stuk meer werkelijkheid.

Het kan zijn dat er niet één project in je opkomt, maar een heleboel! Dat is geen enkel probleem. Meer dan één project tegelijkertijd aanpakken is vaak niet realistisch. Alle andere projecten kunnen zolang op een wensenlijstje blijven staan – en zodra je er tijd en ruimte voor hebt, kun je er alsnog mee aan de slag.

Luister nu naar deze mp3:

 

 

Mp3 module 1 – Definitie

 

Tot morgen!

 

Dan is module 2 aan de beurt: Hindernissen.

 

Tot dan!

 

 

NB:

Mocht je het leuk vinden om hieronder iets op te schrijven over je bevindingen van vandaag: dan ben je van harte welkom! Natuurlijk ben je ook van harte uitgenodigd om te reageren op iets wat een van de andere deelnemers heeft geschreven.

 

 

Related posts:

Pin It on Pinterest

Share This