Van Wens naar Werkelijkheid – Dag 2

van wens naar werkelijkheid

Van Wens naar Werkelijkheid - Dag 2

2. Hindernissen

 

 

Er is een grote kans dat je creatieve project niet zonder slag of stoot zal gaan. Als je werkelijk niets in de weg zat, dan zou je je project waarschijnlijk al lang in gang hebben gezet. (Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat jou maar weinig dingen in de weg staan – dat is alleen maar fijn, en dan zul je vandaag niet veel op te schrijven hebben.)

 

Vandaag gaat het daarom over hindernissen die je in de weg staan, en moeilijke dingen die je mogelijkerwijs zult tegenkomen.

 

Je zou brainstormen over hindernissen negatief kunnen noemen, maar dat is het niet. Wat je in feite doet is de potentiële moeilijkheden op je pad eerlijk en moedig onder ogen zien. Je houdt het niet alleen bij fantaseren over al het moois dat je project je gaat brengen, maar toetst het aan de realiteit: waar zul je wellicht tegenaan lopen?

Als je beide dingen, het positieve en het negatieve, het beloftevolle en de gevaren op je pad eerlijk en helder op hebt geschreven, dan zul je straks vanuit deze situatie op goede grond kunnen zeggen: ‘ja, ik committeer me aan dit project’.

 

Hindernissen kunnen irreëel zijn – alleen in je hoofd bestaan. En hindernissen kunnen realistisch zijn: er zijn daadwerkelijk aanwijsbare problemen die je het hoofd moet bieden. Vaak zijn deze twee niet zo makkelijk van elkaar te scheiden. Je gaat in de volgende oefening zowel de hindernissen in je hoofd, als de hindernissen in de realiteit inventariseren.

 

 

 

Luister nu naar de volgende mp3.

 

Mp3 Van Wens naar Werkelijkheid – Dag 2

 

Wat kom je tegen?

 

Mocht je het leuk vinden om hieronder iets op te schrijven over je bevindingen van vandaag: dan ben je van harte welkom! Natuurlijk ben je ook van harte uitgenodigd om te reageren op iets wat een van de andere deelnemers heeft geschreven.

Morgen gaan we verder met Dag 3 van Van Wens naar Werkelijkheid. Dan zal het gaan over ‘Motivatie’.

Tot morgen!

 

 

Related posts:

Pin It on Pinterest

Share This