Van Wens naar Werkelijkheid – Dag 3

Blog

Van Wens naar Werkelijkheid - Dag 3

3. Motivatie

 

 

Module 3 van Van Wens naar Werkelijkheid gaat over: waarom wil je dit project eigenlijk? Waarom word je er zo enthousiast van? Wat gaat het je brengen? Of: wat ga je missen als je het niet gaat doen?

 

Dit vaststellen is belangrijk, want daardoor ga je je realiseren, dat je creatieve impuls niet alleen maar een soort vaag enthousiasme is, dat je net zo makkelijk weer weg kunt wuiven.

 

Als je je realiseert dat dit project geen vlaag van verstandsverbijstering is, maar daarentegenglashelder krijgt dat er een diepliggend verlangen aan ten grondslag ligt, dan verandert dat de zaak.

Dan weet je dat het je pijn en moeite mag kosten, dat het niet van een leien dakje hoeft te gaan. Je weet immers dat NIET aan je project beginnen je ook veel gaat kosten.

 

Daarom ga je vandaag zwart op wit krijgen, wat het werken aan je creatieve project je gaat brengen.

 

 

 

Luister naar de onderstaande mp3, en maak ondertussen aantekeningen. Zet de mp3 stil, als je meer tijd nodig hebt om antwoorden op te schrijven. Een aantal vragen zal voor jouw gevoel misschien dubbel zijn – dan beantwoord je die niet. Het gaat erom, dat je aan het eind van deze schrijfoefening helder onder elkaar hebt staat, hoe het met je motivatie zit.

 

Elke keer als je vast komt te zitten tijdens het creatieproces dan kun je naar deze motivatie kijken.

 

 

 

Mp3 Van Wens naar Werkelijkheid – Dag 3

 

Wat kom je tegen?

 

Mocht je het leuk vinden om hieronder iets op te schrijven over je bevindingen van vandaag: dan ben je van harte welkom! Natuurlijk ben je ook van harte uitgenodigd om te reageren op iets wat een van de andere deelnemers heeft geschreven.

Morgen gaan we verder met Dag 4 van Van Wens naar Werkelijkheid. Dan zal het gaan over ‘Brainstormen’.

Tot morgen!

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts:

Pin It on Pinterest

Share This