Van Wens naar Werkelijkheid – Dag 6

van wens naar werkelijkheid

Van Wens naar Werkelijkheid - Dag 6

6. Structuur

 

 

Een creatief project daadwerkelijk realiseren is pas mogelijk als je er regelmatig (het liefst elke dag) aan werkt. En hier zit hem de kneep: zolang de gewoonte om dagelijks of in elk geval regelmatig aan je project te werken nog niet ingeslepen is, zijn er duizend-en-een redenen die je ervan af zullen houden.

Als je het al dan niet werken aan je project af laat hangen van of je tijd hebt, of je zin hebt, of je inspiratie hebt, of je er vertrouwen in hebt: dan kan het project binnen de kortste tijd stranden.

Als je dus van tevoren vaststelt op wat voor tijdstippen je hoe lang gaat werken aan je project, dan vergroot je de kans op slagen enorm.

Bovendien: Inspiratie is geen voorwaarde om aan het creëren te slaan, maar het is meestal juist het gevolg. Zodra je gaat zitten, gaat het toch broeden in je hoofd, komen de kleine ideetjes, krijg je er zin in, en komt van het een het ander.

Het allermooiste is het om een dagelijkse structuur te creëren. Als je het werken aan je project tot een vanzelfsprekend onderdeel van je dag maakt, dan slijpt de gewoonte in, en wordt de kans dat je ook doorzet vele malen groter.

 

 

Luister nu naar de volgende mp3.

 

Mp3 Van Wens naar Werkelijkheid – Dag 6

 

Wat kom je tegen?

 

Mocht je het leuk vinden om hieronder iets op te schrijven over je bevindingen van vandaag: dan ben je van harte welkom! Natuurlijk ben je ook van harte uitgenodigd om te reageren op iets wat een van de andere deelnemers heeft geschreven.

Morgen gaan we verder met Dag 7 van Van Wens naar Werkelijkheid. Dan zal het gaan over ‘Verslaglegging’.

Tot morgen!

 

 

Related posts:

Pin It on Pinterest

Share This