Tips planningssoftware & info bonusgesprek

Tips voor projectplanningsoftware & info bonusgesprek

 

Op deze pagina vertel ik je meer over het nut van digitale planningssoftware. Maar eerst geef ik je informatie over het bonusgesprek dat je krijgt als je je voor morgen, a.s. donderdag 20 april opgeeft voor het 30-dagen-traject.

 

 

 

 

Gratis evaluatiegesprek

 

Als je dertig dagen hard hebt gewerkt aan je traject, dan heb je veel voor elkaar gekregen. Het is enorm waardevol om op dat moment te inventariseren wat dat precies is en of het overeenkomt met wat je graag wilde bereiken aan het begin van de dertig dagen.

En als je eenmaal die inventarisatie hebt gedaan, volgt het definiëren van je volgende deelproject. Want het is jammer als je 30 dagen hard hebt gewerkt, en het ontstane werkritme niet doorzet. De vraag is dan: wat wil je gaan bereiken in de volgende 30 werkdagen die voor je liggen?

En hoe zie je het complete traject voor je – in overzichtelijke etappes ingedeeld? Wat zijn je rustpunten, waarop je opnieuw bekijkt hoe het proces verloopt, en waar je wanneer wilt zijn?

Als je je uiterlijk morgen, aanstaande donderdag 20 april, opgeeft voor het 30-dagen-traject, dan kom je in aanmerking voor het gratis (drie kwartier durende) telefonische bonus-evaluatie-gesprek (ter waarde van € 75,00) , 30 werkdagen na beëiindigen van je 30-dagen-traject. Op dat moment heb je dus 30 werkdagen zelfstandig gewerkt aan het vervolg van je project, en heb je de gelegenheid om deze periode met mij te evalueren.

In dat gesprek gaan we het hebben over deze drie punten:

  • Wat heb je de tweede periode van 30 dagen bereikt?
  • Wat wil je in de derde periode van 30 dagen bereiken?
  • Hoe ziet je totale projectplanning eruit?

Om dit bonus-evaluatie zo zinvol mogelijk te laten verlopen vraag ik je om van tevoren over deze drie punten een verslag te schrijven.

Spreekt dit evaluatiegesprek je aan? Geef je dan uiterlijk morgen, 20 april, op voor het 30-dagen-traject.

 

 

Werken met digitale planningsoftware

 

Een digitaal planningstool dat ik gebruik om de planning van mijn projecten inzichtelijk te mken is Tomsplanner. De simpele versie is gratis, en daaraan heb ik meer dan genoeg.

Hieronder geef ik je een screenshot van hoe een planning eruit kan zien, het is het standaard voorbeeld van Tomsplanner. In het voorbeeld kun je zien hoe de verschillende deelprojecten in het jaar passen.

 

Horizontale planning is handig voor langetermijn-planning

 

Als ik met Tomsplanner werk, dan gebruik ik verschillende rijen, in verschillende kleuren. Ik geef bijvoorbeeld de schoolvakanties van mijn kinderen aan met blauw. De momenten waarop ik een nieuwsbrief wil versturen maak ik oranje. De momenten dat ik werk aan een nieuw product voor mijn bedrijf geef ik weer een andere kleur. En ook persoonlijke projecten zoals bijvoorbeeld de schilderijenexpositie die ik een tijdje geleden hield plan ik in.

Omdat de planning horizontaal is kan ik precies zien waar ik rekening mee moet houden tijdens mijn planning. Tijdens de schoolvakanties van mijn kinderen werk ik minder hard of niet. En als ik zie dat ik teveel projecten tegelijkertijd heb lopen, dan gaat er een lampje branden, en weet ik dat ik mijn werkweken te vol probeer te stoppen.

Zo’n horizontale planning is voor het plannen van langer durende projecten veel handiger dan een gewone agenda. In een agenda blader je door de weken heen, en is het veel minder makkelijk om zicht te houden op hoeveel tijd je hebt om een bepaald project af te maken.
Ook een digitale agenda is veel minder geschikt voor dit soort langetermijn-projectplanning.
Ik werk graag met Tomsplanner – het was toevallig de eerste waar ik op stuitte, dus ik heb daar weinig specifieke redenen voor –  maar er zijn zeker meer gratis online planners te vinden. Zoek daarvoor op ‘gantt chart free software’, en zoek wat voor jou het prettigste programma is.

Het leren werken met Tomsplanner is niet moeilijk, maar het kost wel heel even tijd om het door te krijgen – wat mij betreft zeker de moeite waard. Ik kan je de de gratis demo aanraden.

 

 

Als je niet houdt van online werken

 

Dan kun je natuurlijk ook gewoon op papier een jaarplanning maken. Omdat de planning horizontaal is kun je wellicht het beste meerdere horizontale A-4tjes aan elkaar plakken, ze indelen in werkweken, verschillende rijen onder elkaar maken, en met verschillende kleuren aangeven wanneer je op wat voor moment wilt werken.

Op deze manier werken kan heel overzichtelijk zijn: je kunt de horizontale planning bij wijze van spreken op je muur hangen waar hij altijd zichtbaar is – je hoeft dan niet eerst je computer op te starten.

Het nadeel is wel dat het minder makkelijk is om dingen te verschuiven of te veranderen: elke keer dat je veranderingen aanbrengt wordt je planning rommeliger, of moet je hem misschien weer overschrijven. Een hoop gedoe – daarom geef ik de voorkeur aan een digitale planner, ook omdat ik met regelmatig dingen verschuif of verander.

Heel veel plezier met het gebruik van het horizontale planningstool!

 

 

Heel veel plezier met het gebruik van het horizontale planningstool!

 

 

 

Ben je geïnteresseerd in het 30-dagen-traject?

 

Ben je geïnteresseerd in het 30-dagen-traject, en wil je graag ook gebruik maken van het bijbehorende gratis evaluatiegesprek? Neem dan nu contact met me op via mail (info@simonenijboer.nl) of telefoon (030-8900173)

 

 

Wil je eerst meer over het traject lezen?

Klik dan hier.

 

 

 

Van harte welkom!

 

Pin It on Pinterest