30-dagen-coachingstraject

DAGELIJKS CREËREN TEGEN UITSTELLEN EN PERFECTIONISME

Je wilt al langere tijd iets voor elkaar krijgen:

 

 • Een boek schrijven
 • Een eigen bedrijf opzetten
 • Jezelf laten zien door middel van kunst of iets anders heel eigens.
 • Een belangrijke verandering doorvoeren in je leven.
 • Of iets anders wat nog minder duidelijk omlijnd is

 

Maar het komt er niet van

 • Je weet niet precies wat je wilt.
 • Je weet niet wat de eerste stap is.
 • En als je wel weet wat dat is, zet je hem niet.
 • Je eisen zijn onredelijk hoog.
 • Je bent bang voor wat anderen van je zullen denken.
 • Soms werk je hard aan je project, en dan ligt het weer weken stil.

 

Het resultaat van dit alles is:

 • Er komt niets in beweging
 • Je wordt steeds gefrustreerder en ontevredener
 • Je krijgt steeds minder vertrouwen in jezelf
 • En je laat je talent verstoffen en je verlangen ondersneeuwen.

Coaching alleen is dan niet genoeg

Je kunt nu op zoek gaan naar een coach. Die kan je helpen om te ontrafelen wat je precies wilt, je inzicht geven in wat je tegenhoudt, die je steunt om in beweging te komen.

Maar soms is coaching alleen niet genoeg. Want hoe goed je ook te weten komt wat je wilt, en hoeveel inzicht je krijgt in je eigen functioneren: dat hoeft nog niet te betekenen dat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat en de gewenste veranderingen doorvoert.

De werkelijkheid is taai. De energie die je kreeg van het coachingsgesprek verdampt, de baanbrekende inzichten die je opdeed lijken toch opeens niet meer zo helder. En daar zit je dan: nog steeds niet in beweging. Je draait in kringetjes rond. Dit is het moment dat je niet genoeg hebt aan kennis en inzicht. Je moet nu gestaag aan de slag, je onzekerheden in de ogen kijken, kleine stappen zetten tegen uitstelleritis en perfectionisme in.

‘Creëer elke dag’ is een 30 dagen coachingstraject. Dit traject biedt zowel intensieve coaching als een stevige structuur die ervoor zorgt dat je dertig dagen lang niet alleen in je hoofd, maar ook in het ‘gewone leven’ dagelijks aan de slag gaat om je project te verwezenlijken.

Hoe ziet dit 30-dagen-traject eruit?

Zes weken lang, vijf dagen per week trek je anderhalf uur per dag uit voor je creatieve project. Langer werken per dag mag natuurlijk, maar het is niet de bedoeling dat je je uren ‘opspaart’. De kracht van het traject ligt juist in het creëren van een regelmatig ritme van dagelijks werken aan je project.

In het eerste gesprek stel je vast wat je na 30 dagen werken echt heel graag bereikt zou willen hebben. In het eindgesprek stel je vast wat 30 dagen lang werken aan je project je heeft opgeleverd, en wat de stappen zijn die je vanaf dat punt wilt gaan zetten. In de tussenliggende gesprekken bespreek je waar je tegenaan loopt en waar je blijft steken. Dit helpt om door dode punten heen te komen en stevig aan de slag te blijven.

De eerste 5 kwartier van de dagelijkse anderhalf uur werk je aan je project. Dat kan bestaan uit: brainstormen, een tekst schrijven, een telefoontje plegen, iets op internet opzoeken, een gesprek met iemand voeren. Steeds neem je kleine stappen.

Niet al die kleine stappen hoeven tot succes te leiden. Integendeel. Leidend is niet dat je iets voor elkaar krijgt in dat uur, maar simpelweg dat je met het proces bezig bent. Dat haalt de druk ervan af, en helpt je om met plezier te werken aan je project.

Het laatste kwartier besteed je aan verslaglegging, reflectie en vooruitblikken. Je schrijft op wat je die dag precies hebt gedaan, en beschrijft ook wat je ervaren hebt, hoe het ging, wat je dwars zat. En vervolgens schrijf je op wat je plan voor de volgende dag is.

Verslaglegging

De verslaglegging doe je online, op je eigen besloten 30-dagen-weblog. Deze site scherm ik voor zoekmachines af, en beveilig ik met een wachtwoord. Zo is het jouw persoonlijke weblog, dat hoeft te zien, behalve eventueel de mensen die jij toegang geeft.

Proces in kaart

De verslaglegging op het weblog stelt je in staat om je hele creatieproces in kaart te brengen. Je ziet je project op een overzichtelijke manier vorderen, of ziet juist wat doodlopende wegen zijn. Je krijgt inzicht in wat je tegenhoudt, je krijgt je eigen uitsteltactieken beter door, je ziet wanneer je vastloopt of juist grote stappen maakt. Daarmee leer je veel over hoe jij het beste creëert.

Accountability

Je weblog creëert ook accountability. Je houdt de dingen niet in het vage, maar voegt de daad bij het woord: en dat wordt door het weblog zichtbaar. Per week neem ik in totaal een half uur tot drie kwartier de tijd om je weblog te bekijken en je via dat medium te volgen en te coachen. Je werkt dus niet in het luchtledige, maar je hebt iemand aan je zijde die met je oploopt, op je werk reageert en vragen beantwoordt.

Steun

Het feit dat je niet in je eentje aan het werk bent is van groot belang. Vaak zijn creatieprocessen in het begin nog kwetsbaar. Je hebt nog niet de stevigheid om er andere mensen over te vertellen. Je weet er vaak überhaupt nog niet veel over te zeggen.

Het is dan erg makkelijk om je bij de minste tegenslag, of bij de eerste de beste storm van zelfkritiek om ver te laten blazen en vervolgens af te haken. Iemand die je volgt en onvoorwaardelijk steunt kan het verschil zijn tussen stoppen en doorgaan.

De coachingsgesprekken

Tijdens de zes weken voeren we vier coachingsgesprekken van 1,5 uur:

 • één aan het begin
 • één na twee weken
 • één na vier weken
 • één aan het einde

Tijdens de dertig dagen ga je steeds aan de slag met datgene wat je uit de coachingsgesprekken helder wordt.

 

Je wordt je eigen coach

Omdat je dagelijks ook je eigen opdrachten voor de volgende dag verzint, word je meer en meer je eigen coach. Je wordt minder afhankelijk van iemand anders’ begeleiding, en geeft steeds meer sturing aan je eigen creatieproces. Dit helpt om ook na het traject je project door te zetten.

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering voor dit coachingstraject is vergeleken bij andere types coachingstrajecten bijzonder groot. In totaal ben je in deze zes weken 45 uur zelfstandig met het traject bezig en heb je 4 x 1,5 uur coaching. Dat is in totaal 51 uur.

Daardoor levert het 30-dagen-traject je dan ook bijzonder veel op ten opzichte van een ‘gewoon’ coachingstraject.  De grote inspanning die je zelf levert, maakt dat je de opbrengst van de coachingsgesprekken tot het uiterste benut.

Doordat je elke dag aan de slag bent doorbreek je de cirkel van hollen of stilstaan. Je komt in de flow en bent geen tijd kwijt aan telkens weer opnieuw de draad oppakken.

Vrijplaats

De uiterlijke kenmerken van dit traject zijn vrij strikt: je verbindt je eraan om elke dag anderhalf uur aan je project te werken en daarvan verslag te leggen, en daar niet zomaar van af te wijken. Dit is een behoorlijk commitment, en je zou dat als ‘streng’ kunnen ervaren.

De innerlijke kenmerken van dit traject zijn echter speels en lichtvoetig van toon. De anderhalf uur die je uittrekt is geen vervelende verplichting, maar een vrijplaats die je voor jezelf creëert. Je reserveert tijd voor je eigen ontwikkeling, die anders maar al te makkelijk volloopt met de wensen van andere mensen of allerlei kleinigheden die tegen wil en dank toch je aandacht vangen.

Resultaat- en procesgericht

Je start het traject  met een heldere intentie. Je wilt een verandering, je wilt iets voor elkaar krijgen. Je wilt resultaat. Tijdens het eerste coachingsgesprek stel je dan ook duidelijk vast wat je wilt bereiken. Het traject is in die zin duidelijk resultaatgericht.

Vervolgens focus je op het proces. Juist door van dag tot dag vrijuit te creëren, en jezelf niet van dag tot dag op je resultaat af te leveren ontstaat de vrijheid en ontspanning om werkelijk creatief te kunnen zijn en van dit proces te genieten.

De paradox is natuurlijk, dat juist als je je niet vast pint op een bepaalde uitkomst en jezelf niet forceert, je resultaten des te beter zullen zijn. De vrijheid die je ervaart laat het beste in je bovenkomen. En de kans is groot dat datgene wat ontstaat beter is dan je van tevoren had kunnen bedenken.

Waarom 30 dagen?

Dertig dagen is een tijdsspanne die kort genoeg is om te overzien. Doordat het niet te lang is kun je je er met een goed geweten aan verbinden, zonder dat je bij voorbaat denkt: ‘dat gaat me toch niet lukken’. Dertig dagen is ook lang genoeg om nieuwe en vruchtbare creatieve gewoonten aan te leren, of althans daar een stevige aanzet toe te geven. En dertig dagen gestaag doorwerken is ook lang genoeg om resultaten te boeken.

Eerst meer lezen?

Wil je eerst meer lezen over het principe van het dagelijks creëren? Lees dan mijn e-book: de kracht van dagelijks creëren.

 

Heb je interesse? Neem contact op!

Roept bovenstaand verhaal herkenning bij je op? Neem dan contact met me op, per mail (info@simonenijboer.nl) of per telefoon (030-8900173) . Ik geef je graag meer informatie. Ook hiernaast (onder Praktische zaken) kun je meer informatie vinden.

Van harte welkom!

Praktisch:

Hoe ziet het traject er precies uit?

Het coachingstraject bestaat uit

 • vier coachingsgesprekken van 1,5 uur, met telkens twee weken er tussenin.
 • zes weken lang online begeleiding (een half uur begeleiding per week, in principe dagelijks, via het weblog)

 

 

Hoe duur is het traject?

De prijs voor het 30-dagen-traject is € 995,00 ex btw.

 

Particulieren en kleine zelfstandigen krijgen € 200,00 korting en betalen € 795,00. Ben je zelfstandige en kun je de btw aftrekken? Dan betaal je € 795,00 ex btw. Ben je particulier, dan betaal je € 795,00 inc btw.

 

Let op: het gehele bedrag wordt voor het eerste coachingsgesprek gefactureerd.

Waar vindt het traject plaats?

Er zijn twee mogelijkheden:

Live: Het gesprek vindt dan plaats in mijn werkruimte in Vleuterweide, Vleuten (Leidsche Rijn, Utrecht). Klik hier voor adres en routebeschrijving.

Telefonisch: Hiervoor maken we een telefonische afspraak. Mijn ervaring is dat het uitstekend mogelijk is om op een goede en diepgaande manier te coachen per telefoon. Juist voor mensen die efficiënt met hun tijd moeten omgaan of ver weg wonen is telefonische coaching een prima mogelijkheid, die in effectiviteit niet onderdoet voor ‘live’ coaching

Wanneer vindt het traject plaats?

Het 30-dagen-traject van mei/juni/juli 2017 start:

 • in week 19 (dat is de week van 8 mei) en eindigt in week 25 (dat is de week van 19 juni), of
 • in week 20 (dat is de week van 15 mei) en eindigt in week 26 (dat is de week van 26 juni), of
 • in week 21 (dat is de week van 22 mei) en eindigt in week 27 (dat is de week van 3 juli))

 

 

Voor hoeveel mensen is er plaats?

Jaarlijks zijn er vijf perioden waarin het 30-dagen-traject plaatsvindt. (Grofweg in september/oktober, november/december, januari/februari, maart/april, mei/juni). In elke periode is er in principe plaats voor vijf individuele trajecten.

Ik wil graag meedoen, maar heb niet zoveel tijd per dag.

Dan is dit 30-dagen-traject op dit moment voor jou wellicht niet geschikt. Het specifieke van dit traject is juist het elke dag gestaag een substantiële tijd aan een project werken.

Misschien is het mogelijk om het traject een aantal maanden uit te stellen, zodat je tijd hebt om het in je dag in te plannen. Of om je werkgever te vragen of je 1,5 uur per dag aan dit traject mag besteden, of je gezinsleden vragen of ze je dertig werkdagen lang in dit proces willen steunen en jou anderhalf uur per dag werk uit handen willen nemen, etcetera. Neem gerust contact op om e.e.a. te overleggen.

Ik wil graag meedoen, maar deze periode komt me niet uit.

Vijf keer per jaar start er elke twee maanden een nieuw traject: eind augustus/begin september, eind oktober/begin november, begin januari, begin maart en begin mei. In de periode juli/augustus start er geen traject.

Mijn coachingsvraag heeft te maken met het starten een eigen onderneming: past dat?

Jazeker, dat past uitstekend!

Het starten van een eigen onderneming vergt van je dat je over heel veel dingen beslissingen moet nemen: op welke doelgroep je je gaat richten en welk aanbod je gaat ontwikkelen bijvoorbeeld. Bovendien moeten er vaak teksten worden geschreven. Dat is al met al vaak een hele klus. Lees er meer over op mijn webpagina over ‘Een eigen onderneming‘.

In een 30-dagen-traject kun je uitstekend met deze klus aan de slag. Daarbij hanteren we mijn boek ‘Ondernemen met bezieling’ als uitgangspunt.

 

Mocht het zo zijn dat je bij het schrijven van teksten veel feedback wilt of nodig hebt, dan maken we daarover aparte afspraken.

Wat als mijn creatieve project nog weinig contouren heeft?

Als je verlangen om iets eigens te creëren nog ‘vaag’ is, dan is het wellicht zinvol om voorafgaand aan het traject nog een extra coachingsgesprek in te lassen, zodat je zeker weet dat je na het starten van het 30-dagen-traject ook echt aan de slag kunt.

Als je twijfelt of jouw project nog extra coaching nodig heeft, neem dan van te voren contact op.

Reviews:

Het principe van dagelijks creëren sprak me aan vanaf de eerste keer dat ik er van hoorde.
Ergens wist ik dat zoiets me te doen stond als het ooit wat wilde worden met mijn plannen om een boek te schrijven.
Maar ik deed het niet, en er was niemand die me bij de les hield.

In een bui van frustratie nam ik contact op met Simone.
Er was meteen een klik. Ik ontmoette een prettige, slimme en betrokken vrouw die goed kan luisteren en behulpzame vragen stelt.
Een vrouw die gedurende 30 dagen met je meeloopt en je ondersteunt in alles wat je tegenkomt.
En die waar nodig maatwerk levert, aangepast aan jouw behoeften en mogelijkheden.

Achter mijn ‘simpele’ vraag kwam ik al snel enkele levensvragen tegen die ook aandacht vroegen en kregen in dit traject.
Daardoor ontstond er geleidelijk als vanzelf de ruimte om aan mijn oorspronkelijke vraag te werken.

Heb ik gekregen wat ik zocht? Ja, en veel meer dan dat, een levensveranderend proces.
Ik kan nu uit ervaring zeggen hoeveel kracht er schuilt in dagelijks creëren.

Een paar jaar geleden kreeg ik het boek ‘Ondernemen met bezieling’ van Simone in handen. Ik raakte meteen geïnspireerd. Met behulp van het boek maakte ik een eerste start met mijn bedrijf.

Afgelopen voorjaar kwam ik erachter dat mijn doelgroep en aanbod toch niet helemaal klopten met wat ik werkelijk aan wilde bieden. Maar wat dan? Intussen had ik meer positieve verhalen over Simone gehoord en ik besloot een traject met haar in te gaan om erachter te komen hoe ik mijn bedrijf verder vorm wilde geven.

Samen met Simone ben ik op zoek gegaan naar dát wat ík graag wil bieden. Door een vast aantal  dagen per week bezig te zijn met mijn project en steeds weer feedback te krijgen op wat ik had gedaan en hoe ik het had ervaren, werd langzaam duidelijk welke kant ik op wilde.

Simone was en bleef enthousiast. Ze zag mogelijkheden waar ik vast dreigde te lopen. En ze gaf me het vertrouwen dat ik het kan. Dankzij Simone’s warme en enthousiaste begeleiding ben ik nu bezig met het uitwerken van een aantal concrete plannen.

Ik heb Simone ervaren als een heel competente en warme coach. Ik kan haar begeleiding van harte aanbevelen aan mensen die graag vorm willen geven aan dat wat zij belangrijk vinden en zich daar onzeker over voelen.

 

M.T.

In het voorjaar heb ik het 30 dagen creëren traject van Simone doorlopen.

Na een burnout ben ik mijn baan verloren; een heftige periode. Toen ik aan het traject begon, was ik onzeker over eigenlijk alles wat met werk te maken heeft. Wilde ik nog wel werken, was er nog wel een plekje voor me, hoe zou ik voorkomen dat ik weer in een vergelijkbare positie terecht zou komen? Heel veel vragen! En – achteraf – vrij oppervlakkig.

Stap voor stap ben ik met begeleiding van Simone weer tot mezelf gekomen. Wat vind ik werkelijk belangrijk, waar krijg ik energie van en wat levert werken ook op?

Maar ook dieper, ik ben gaan inzien dat ik in mijn hoofd een complexe set regels heb maar dat mijn hart, mijn intuïtie heel goed weet wat ik wil. Daar ben ik naar gaan luisteren en op gaan vertrouwen en na 6 weken ben ik dezelfde mens maar met een andere mindset. Ik heb mijn zelfvertrouwen en inspiratie terug, ik wil weer ‘naar buiten’ en geniet met volle teugen van alles waar ik van kan genieten. Klaar voor de toekomst!

Voor mij is het traject enorm krachtig gebleken. Het dagelijks bezig zijn met je project, het erover schrijven en de inspirerende, positieve een aanmoedigende feedback van Simone.
Bedankt daarvoor Simone!
CB (48 jaar), op zoek naar een nieuwe werkomgeving

Als ondernemer met verschillende gelijktijdige opdrachten in uiteenlopende werkgebieden en een zeer onregelmatige agenda had ik twee belangrijke vragen aan het begin van het traject.

Praktisch: ik wilde meer grip krijgen op mijn bezigheden, overzicht over mijn taken, structuur in mijn werkweek. Mijn huis en mijn agenda waren een rommeltje. Ik wilde ruimte inbouwen voor rust en ontspanning, maar ook voor lichaamsbeweging, huishoudelijke taken en sociale contacten en zo een gezonde werk-privébalans krijgen.

Daarnaast inhoudelijk: ik had de wens om mijn aanbod als zzp-er scherper te formuleren, omdat ik het in de diversiteit van mijn kwaliteiten en werkzaamheden lastig vond om potentiële klanten te vertellen wat ik nu eigenlijk te bieden had. Ik wilde mijzelf duidelijker profileren en beter zichtbaar, herkenbaarder worden voor opdrachtgevers.

Het 30-dagentraject voelde als een plezierige reis door mijn eigen leven. Ik ging orde scheppen in de chaos en tegelijk mijn creativiteit de vrije loop laten. Het dagelijkse ritme van projecttijd besteden en bloggen was in de eerste plaats comfortabel. Soms moest ik even doorbijten, maar het voelde ook goed om mezelf te dwingen tot opruimen, nadenken, schrijven, mindmappen. Zo werd wat aanvankelijk een keurslijf leek, vanzelf een bevrijding. Paradoxaal genoeg zorgde de regelmaat, het dagelijks ‘afdwingen’ van aandacht, voor enorm veel inspiratie. Simone was tijdens onze gesprekken altijd scherp en doortastend.

De belangrijkste opbrengst van de sessies vormde voor mij het opnieuw vaststellen van de richting. Welke kant mag ik de komende weken op? Hoe gaat het resultaat van mijn inspanningen eruitzien?

De feedback op mijn dagelijkse blog was vooral ondersteunend, bevestigend, gaf moed als ik even vast zat of een duwtje in de rug voor de volgende stap. Het bloggen hielp me ook om al schrijvend te reflecteren. Simone was in haar commentaar eerlijk en begripvol.

Het 30-dagentraject heeft me niet alleen overzicht gebracht in de versnippering van mijn taken, maar ook het vertrouwen dat als ik van de rails raak, ik altijd weer kan terugvallen in de dagelijkse regelmaat die ik voor mezelf gecreëerd heb. Mijn werk- en privéleven zijn nog steeds onvoorspelbaar en rommelig, maar ik weet nu op welke manier ik zonder kleerscheuren aan boord kan blijven. Ik heb een gezond en overzichtelijk werkklimaat voor mezelf georganiseerd.

Daarnaast heb ik nu een goede omschrijving van mijn aanbod, werkwijze en beoogde opdrachtgevers. Ik ben tevreden over het beeld dat ik kan neerzetten van mijn eigen bedrijf en ik weet ook op welke manier ik het onder de aandacht wil brengen. Er is een goede focus ontstaan in mijn aanbod en in mijn profilering.

Ik zou elke startende of zoekende zzp-er het traject aanraden. Of het nu gaat om vragen over ondernemerschap en jezelf in de markt zetten, of om een koerswijziging in je aanbod.

Maar juist ook iedereen die professioneel of anderszins ‘iets voor elkaar wil krijgen’ – en wie wil dat nou niet? – heeft profijt van het 30-dagentraject.

Ik heb het traject als heel positief ervaren.

Simones flexibiliteit, creativiteit, openheid en positieve feedback waren voor mij heel waardevol in dit traject.
Zij heeft me echt geholpen om te ontdekken wat voor mij belangrijk en leuk is. Ook heeft ze me gemotiveerd. Het was goed om de discipline op te brengen om dagelijks met mijn plannen aan de slag te gaan.

Ik vind dit traject heel geschikt voor mensen die allerlei ideeën hebben en e.e.a. toch niet door durven zetten. Maar ook voor mensen die geen baan meer hebben of die weten dat ze eerdaags  hun baan kwijt raken en willen onderzoeken of zelfstandig ondernemerschap passend zou kunnen zijn.

Soms mis je iets om een volgende stap te durven zetten. Belangrijk is dat je kunt komen tot wat werkelijk bij je past en waar je je goed bij voelt. Je zit niet zozeer te wachten op allerlei goedbedoeld advies, als wel een manier om bepaalde ideeën nader te onderzoeken op een speelse en creatieve manier.

Simone biedt, met haar 30 dagen traject en positieve manier van begeleiden, nu net datgene wat nodig is om je eigen creativiteit en mogelijkheden verder te onderzoeken om te kunnen ontdekken wat je werkelijk wilt en wat bij je past.

 

Ik kan het iedereen aanbevelen!

Norie Kamoen, (57 jaar), zet momenteel haar eigen bedrijf Omtrent Verlies op, en start in augustus 2016

Vandaag mijn 30dagen traject afgerond. In 30 dagen verdeeld over zes  weken een nieuwe routine opgebouwd. Super.

Vijf ochtenden per week tijd voor mij zelf. Elke ochtend 1,5 uur gereserveerd om aan mijn project te werken.  Zo nam ik weer de regie over mijn werk, gesteund door Simone.

Het dagelijks contact ging via de weblog, waarin ik verslag deed van mijn activiteiten en waarin zij mij aanmoedigde om verder te gaan.

Zo fijn om gehoord te worden en ondertussen flink vooruitgang in mijn project te boeken. Ik heb Simone ervaren als een duidelijke  gesprekspartner en een stimulerende coach.

 

Martina Vos ( 55 jaar. Leiden), bouwt aan haar praktijk voor intuïtieve coaching.

Pin It on Pinterest