Veranderingen…

Blog

Lieve mensen,

Zoals jullie wel gemerkt hebben: de afgelopen maanden hebben jullie geen nieuwsbrief van mij ontvangen. Een van de redenen was dat ik eind vorig jaar door een auto-ongeluk mijn sleutelbeen heb gebroken, en daardoor een hele tijd letterlijk stil ben gezet.
Ook is mijn website eind van vorig jaar gehackt geweest, waardoor hij tijdelijk uit de lucht was, en helemaal opnieuw opgebouwd moest worden. Beide gaven aanleiding om een aantal veranderingen die al een tijd in de lucht hingen ook daadwerkelijk door te voeren.

Wat me duidelijk werd in de weken dat ik me nauwelijks kon bewegen (een sleutelbeenbreuk kan niet gezet worden, dus elke beweging doet in het begin pijn) was dat ik ‘levenskunst’ een grotere rol wil laten spelen in mijn werk en op mijn website. Juist door het auto-ongeluk werd ik opnieuw met mijn neus op de feite gedrukt, en merkte ik hoe veel ik er van dit onderwerp ‘levenskunst’ houd, en hoe belangrijk het voor me is.

Levenskunst
Alle afgelopen jaren heb ik heel veel blogs geschreven over levenskunst. Trouwe lezers weten dat ik ontzettend graag schrijf over hoe je kunt omgaan met onzekerheden, hoe je kunt stoppen met het eeuwige zelfverbeteringsproject, hoe je het volle leven kunt omarmen – ook al lijkt dat volslagen belachelijk.
Ik verzet me tegen de  ‘feel-good-spiritualiteit’ die de rauwe randen van het leven ontkent en alsmaar bezig is het leven bij te slijpen tot er geen onvolmaaktheden meer in zitten. Vreugde en verdriet horen bij elkaar, als twee kanten van de medaille. (Ooit bij een feest geweest waar je niet verdrietig mocht zijn? Ooit bij een begrafenis geweest waar niet gelachen mocht worden?).

Ik begeleidde al langer mensen op het gebied van existentiële vragen en spirituele/religieuze ‘ontwikkeling’ (bij gebrek aan een beter woord – want er valt niets te ontwikkelen, alleen maar toe te laten). Mensen die niet passen binnen een kerk maar zich ook niet kunnen vinden in veel hedendaagse spirituele stromingen. En wel verlangen naar een verbinding met het onzegbare, met de diepte in het leven, met onvoorwaardelijk in het leven staan.

Dat waren echter mensen die toevalligerwijs op mijn pad kwamen. Nu vind je de mogelijkheid om met mij in gesprek te gaan ook terug in mijn aanbod, onder het kopje ‘geestelijke begeleiding‘.

Eigen werk
Met mijn coachingswerk met mensen die hun eigen werk willen vormgeven ga ik onverminderd en met erg veel plezier door.

Wel is me duidelijk geworden dat de mensen voor wie ik het meest kan betekenen kan die mensen zijn die iets willen doen met een talent dat zich buiten de gewone kaders beweegt. Iets wat zich niet in hokjes laat proppen, en wat zich daardoor ook niet leent voor de standaard ‘ondernemerscoaching’.
Zij piekeren zich suf over wat ze nu eigenlijk precies willen doen, en hoe ze dat vervolgens kunnen verwoorden. Dat vereist speurwerk en een degelijke analyse. Dat vind ik heerlijk om te doen, en daarin kan ik veel bieden.
En daarnaast raakt zo’n zoektocht aan diepe vragen waar mensen mee leven. Juist die combinatie met levenskunst vind ik in mijn coachingswerk waardevol.

HB/HSP
Een volgende verandering die ik heb doorgevoerd is de expliciete aandacht voor hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit kan een grote invloed hebben op je leven en werk, zowel ten positieve als ten negatieve, en tijdens een coachingstraject kunnen ze van groot belang zijn.

Ben je hoogbegaafd dan is dat fijn, want je hoofd werkt lekker snel. Maar je kunt ook behoorlijk worstelen met perfectionisme, met een slecht ontwikkelde frustratietolerantie, met eenzaamheid, met faalangst en met zelfkritiek, met het alsmaar niet kunnen kiezen tussen al de verschillende dingen die kunt en die je graag zou doen.
Ben je hoogsensitief dan is dat waardevol want je hebt een fijnzinnig onderscheidingsvermogen, je voelt andere mensen goed aan, je kunt op een diepe manier genieten van muziek, kunst, spiritualiteit en de kleine dingen des levens. Maar tegelijkertijd maakt herrie om je heen je gek, raak je makkelijk overweldigd als er veel dingen tegelijkertijd op je af komen en ben je snel bezorgd.

De ervaring en expertise die ik op beide gebieden heb zette ik altijd al wel in tijdens mijn coaching als dat aan de orde was, maar vanaf nu vermeld ik die ook apart op mijn website.
Hoogsensitiviteit is een onderwerp dat inmiddels bij de meeste mensen niet zo in de taboesfeer meer ligt, maar de term hoogbegaafdheid doet nog wel eens wenkbrauwen fronsen. Dat was ook de reden dat ik lange tijd mijn deskundigheid op dit vlak onterecht niet op mijn website vermeldde. En nu dus wel. (Lees meer).

Wees welkom!
Alle webpagina’s op mijn site zijn herschreven. Wil je een kijkje nemen? Klik dan hieronder door.

Van harte welkom om rond te kijken op mijn nieuwe site. Ik hoor graag je bevindingen (die je hier of per mail kwijt kunt). En mocht je vragen hebben, bel of mail gerust!

hartelijke groet, Simone

p.s.: Zie je ergens op de site een ‘bug’? Een link die niet werkt of iets dergelijks? Ook dat hoor ik graag.

0 Comments

Related posts:

Pin It on Pinterest

Share This